Fonds start vakantieactie voor thuisblijvende kinderen

Redactie 04-07-2020
Foto: Edward McDunnMet de Vakantieactie 2020 roept het Fonds stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd.

Over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur. Geplande vakanties en familiebezoekjes naar het buitenland kunnen soms niet doorgaan waardoor er dit jaar meer kinderen thuis zullen blijven. Daarnaast zijn er ook kinderen die wegens andere omstandigheden niet op vakantie kunnen. Juist voor al deze kinderen in wil het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. dit jaar iets extra's doen.

Met de Vakantieactie 2020 roept het Fonds stichtingen en verenigingen op om in de zomervakantie leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Uiteraard allemaal op een veilige manier en met gepaste afstand. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een clinic, een (wekelijkse) sportinstuif of een leuke activiteit waarbij je onder begeleiding de natuur in trekt.

Via een speciaal aanvraagformulier kunnen stichtingen en verenigingen gemakkelijk een aanvraag indienen. Overige stukken van de organisatie zijn niet nodig. Wel moet het plan onderbouwd worden met een realistische begroting en plaatsvinden in Schiedam, Vlaardingen en/of Maassluis. Per project kan er maximaal 3.000 euro worden aangevraagd. De activiteit moet uitgevoerd worden in de zomervakantie.

Alle informatie, de criteria en het aanvraagformulier zijn te vinden op website van het Fond: www.fondssv.nl.