Nieuwe voorzitter en secretaris voor Furieadebestuur

Redactie 02-07-2020
Foto: CWHet nieuwe Furieadebestuur. Van links naar rechts: Gerard Poot (voorzitter), Peter Farla (PR), Henny Wesselius (scheidend secretaris) en Remco Brandenburg (nieuwe secretaris).

Stichting Maassluis Maritiem, organisatie van de Furieade, heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Het is Gerard Poot uit Maassluis.

door Chrit Wilshaus

"Het leek mij een mooie uitdaging om te doen", vertelde hij vorige week woensdagmiddag op het terras van Restaurant De Ridderhof, waar ook het programma van Kids aan de Vliet en Ervaar Maassluis Maritiem werd bekendgemaakt. (Zie elders in deze krant).

Poot, die gevraagd werd, heeft het stokje overgenomen van Hans de Bruin die tien jaar voorzitter lang de Furieade was. "Ik heb mezelf twee maanden de tijd gegeven om na te denken of ik het zou doen of niet, want het is vrijwillig maar niet vrijblijvend, en toen de knoop doorgehakt." Poot, geboren en getogen Sluizer, getrouwd en vader van, zoals hij benadrukt "drie prachtige dochters", wilde graag actief worden in Maassluis. "Ik heb een leuke baan en dacht daarnaast: wat kan ik terugdoen voor Maassluis. Daarbij komt dat mijn vrouw ook al vrijwilligerswerk doet en ik van haar weet wat voor voldoening dat kan geven. Het leek mij daarom een hele mooie uitdaging om dit te gaan doen. Bovendien heeft het bestuur mij het vertrouwen gegeven om die stap te zetten." Poot beseft dat er veel komt kijken bij het organiseren van de Furieade, die dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan. "Het moet conform de (veiligheids)regels gaan. En die verantwoordelijkheid voel ik wel." Burgemeester Edo Haan, die het eerste exemplaar van het programma van Kids aan de Vliet en Ervaar Maassluis Maritiem in ontvangst nam, zei het fijn te vinden dat Poot de taak van voorzitter op zich heeft genomen.

Nieuwe secretaris

Naast een nieuwe voorzitter heeft het Furieadebestuur ook een nieuwe secretaris gekregen. Het is Remco Brandenburg, die Henny Wesselius opvolgt. Wat was voor Brandenburg de drijfveer om secretaris te worden? "Tijd en ruimte eigenlijk. Jarenlang heb ik vanaf de zijlijn meegekeken en me er wel altijd in verdiept maar totnogtoe kon ik geen tijd vrijmaken om ook daadwerkelijk iets te gaan doen. Toen ik vernam dat er een plek in het bestuur vrij zou komen heb ik gedacht: als ik het nu niet doe, kan het wel weer eens een hele tijd duren voordat ik opnieuw de kans krijg. Want ik vind de Furieade wel een van de leukere stichtingen van Maassluis; het is een spraakmakend evenement voor Maassluis en omgeving." Brandenburg zegt er desgevraagd veel zin in te hebben. "Het is een mooie uitdaging." Het Furieadebestuur is trouwens nog op zoek naar een nieuwe penningmeester.