Bolderproject Stichting Maassluise Kunstenaars

Redactie 27-06-2020
Foto: []

In 2015 zijn er door diverse maassluise kunstenaars 12 bolders beschilderd aan de Haven, aan de Govert van Wijnkade en op het Schanseiland. Op verzoek van de Gemeente Maassluis zijn er, in het kader van het opnieuw inrichten van o.a. de Burgemeester de Jonghkade, nog 10 bolders beschikbaar om te worden voorzien van een kunstwerk. De bolders maken deel uit van de Boeiende Route. Deze wandelroute begint bij de buitenhaven en loopt naar het oude centrum.

Afgelopen zaterdag 20 juni hebben de Maassluise kunstenaars Lida v.d. Sar, Dick van Gelderen en Mischa Koorneef het spits afgebeten door drie bolders te beschilderen aan de Burg. de Jonghkade. Onder een stralend zonnetje zijn er mooie kunstwerken tot stand gekomen.

Aanstaande zaterdag 27 juni zullen Bas Verkade, Gea Vermeer en Roeland van Reem drie bolders beschilderen aan de Govert van Wijnkade aan de buitenhaven. Op zaterdag 4 juli zullen nog eens vier bolders worden beschilderd. Dan zullen Friedie Kloen, Elly van Baalen, Peter Farla en Frans & Judith Vonk op diverse locaties aan de binnen- en buitenhaven hun bolders voorzien van een kunstwerk.

U kunt de kunstenaars aan het werk zien, zij beginnen op 10.00 uur. Denk hierbij uiteraard wel aan de 1,5 meter afstand.

Kijk voor meer informatie op www.maassluisekunstenaars.nl.