Balkon Beweegdag met Olga Commandeur

Redactie 04-06-2020
Foto: Lea van DongenDe beweegsessie onder leiding van Olga Commandeur.

Vrijdag 29 mei vond de eerste Nationale Balkon Beweegdag plaats voor ouderen in 150 woon-zorgcentra door heel Nederland. In Maassluis was niemand minder dan oud-atlete en 'Nederland in Beweging' presentatrice Olga Commandeur aanwezig om een sessie voor ouderen te leiden.

De dag werd in Maassluis georganiseerd door de OldStars Walking Footballers van Excelsior Maassluis is samenwerking met het Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Het evenement vond plaats op de binnenplaats van het Parkhof aan de Schubertlaan. Het was een stralende dag en de bewoners waren erg enthousiast en de balkons waren feestelijk versierd.

De warming up werd gegeven door Eddy Borges van 'Move for Change' en hierna werd de beweegsessie door Olga Commandeur overgenomen. Ook de Maassluise dansgroep 'Dance Company M'joy' was aanwezig en deed natuurlijk mee. De muziek en entertainment werd verzorgd door Uwe van der Laan.

Nadat alle bewoners in de bloemetjes werden gezet, keerde Olga Commandeur tevreden huiswaarts met een voldaan gevoel. "Om zoveel ouderen in beweging zien te krijgen, met zoveel enthousiasme", zei Olga Commandeur, "vind ik fantastisch." Een mooier compliment konden de bewoners van het Parkhof niet krijgen.