Bezoekers weer welkom bij Zorg en Vlijt

Redactie 04-06-2020
De vrijwilligers hebben hard gewerkt om de werf \u2018Corona Proof\u2019 te maken.
Foto: Zorg en Vlijt

Sinds deze week is op woensdag, donderdag en vrijdag (van 10.00 tot 16.00 uur) de Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt' weer voor bezoekers geopend. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om de werf 'Corona Proof' te maken; de looproutes zijn duidelijk gemarkeerd en aan de overige RIVM regels is voldaan. Zo is er bij de ingang desinfecteermiddel voor de handen.

Bij de Historische Scheepswerk is de trekschuit van dichtbij te bekijken op aanwijzing van de aanwezige vrijwilligers. Ook het modelbouw atelier en de expositieruimte zijn weer voor publiek toegankelijk en hier wordt van het bezoek verwacht dat er voldoende afstand wordt bewaard. Groepen tot 30 personen zijn in onderling overleg welkom. Zoals het er nu uitziet kunnen grotere groepen pas na 1 september de werf komen bezoeken.

Zaterdag 10 april 2021 zal om 11.00 uur de feestelijke tewaterlating van de trekschuit plaatsvinden, zal de naam bekend worden gemaakt en wordt er via de Monstersche Sluis naar de vaste ligplaats aan de Noordvliet gevaren.

Je vindt de Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt' aan de P.J. Troelstrastraat 2 in Maassluis.