MBV Green Eagles Basketball Trainingen hervat, coach den Hoedt verlengt

Redactie 28-05-2020
Foto: MBVDe jeugdspelers van Green Eagles traint op het basketbalveld aan de Merellaan.

MBV Green Eagles is sinds woensdag 6 mei begonnen met het geven van buitentrainingen. Basketballen in de sporthal zit er voorlopig nog niet in, maar de vereniging is blij de basketbaljeugd te kunnen laten sporten in deze tijd. Hierbij worden de hygiƫne-maatregelen van het RIVM en de richtlijnen van de gemeente Maassluis gevolgd. De vaste buitenlocatie, goedgekeurd door de gemeente Maassluis, is het basketbalveld aan de Merellaan. Inmiddels trainen zo goed als alle teams buiten.

Ondanks de bijzondere tijd die een ieder doormaakt is MBV Green Eagles achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen om het kader en de teams van het komende seizoen 2020-2021 rond te krijgen. Ze zijn dan ook verheugd te vertellen dat Ron den Hoedt zijn overeenkomst met MBV Green Eagles heeft verlengd en ook volgend jaar het Dames 1 team leidt in de landelijke promotiedivisie. Ron den Hoedt over deze verlenging: "Ik heb het gevoel dat het avontuur bij Green Eagles voor mij nog niet klaar is. Vorig seizoen begonnen we met 7 fitte speelsters. Ondanks dat ben ik toen gebleven omdat er een goede klik was met de groep. We hebben met deze kleine groep speelsters toch 6 van de 17 wedstrijden gewonnen. Daarnaast hebben we 8 wedstrijden verloren binnen een marge van 8 punten. Steeds zaten we er dus dichtbij.

Helaas kwam er door de corona abrupt een einde aan het seizoen waardoor het ook niet goed voelt om zo te stoppen. Voor komend seizoen hebben we voorlopig al 10 speelsters en wie weet komen er nog meer speelsters dit leuke team versterken. Dit geeft mij als coach ook meer mogelijkheden. Ik kijk er naar uit om straks weer met dit leuke team aan de slag te gaan."