Oud-wethouder Elly Coenen overleden

Redactie 24-04-2020

Zaterdag 8 april overleed op 88-jarige leeftijd oud-raadslid en VVD-wethouder Elly Coenen-Vaessen. Dat heeft VVD Zuid-Holland West bekendgemaakt. Volgens wethouder en partijgenoot Sjef Evers was ze "hartelijk, krachtdadig en respectvol naar iedereen."

door Chrit Wilshaus

Hans van Wijk, in het verleden voorzitter en nu, lid van verdienste van VVD Maassluis herinnert zich Coenen als een bijzonder en markant persoon. "Ze was een goede en deskundige politica, geliefd bij vriend en vijand. Daarnaast was ze een begenadigd spreker en een uitstekende gastvrouw."

Burgemeester

In Maassluis was Coenen als VVD-raadslid actief tussen 1974 en 1981. Daarna was ze tot en met 1986 actief als portefeuillehouder in Maasluis. Naast haar politieke carrière gaf Coenen les aan scholen in onder meer Kerkrade, Den Haag, Schiedam en Maassluis. In 1987 werd Coenen benoemd tot burgemeester van Nuth in Limburg, nu gemeente Beekdaelen. Dat zou ze tot haar pensionering in 1997 blijven. Coenen was in Maassluis Lid van verdienste. Haar uitvaart heeft in familiekring plaatsgevonden.