Nieuwe dienst Belmaatjes van start

Redactie 27-03-2020
Foto: []

Vitis Welzijn is gestart met Belmaatjes. Een belmaatje biedt juist nu aandacht en een luisterend oor. "Wij willen heel graag weten of het goed gaat met onze inwoners. Is er een netwerk? Hoe voelen zij zich? Zijn er vragen die onbeantwoord blijven? Wij willen bovenal de inwoners aandacht geven, een luisterend oor bieden en nagaan of zij niet tegen problemen aanlopen", vertelt Florine Wilbrink, coördinator Westlandse Belmaatjes. "Hiervoor zetten we vrijwilligers in die in alle rust telefonisch contact gaan leggen. Een deel van de inwoners heeft waarschijnlijk een stevig netwerk en geen behoefte aan regelmatig telefonisch contact, maar wij denken dat er zeker een groep is die blij wordt van het persoonlijke contact in deze moeilijke tijd", aldus Wilbrink.

Afhankelijk van de behoefte wordt de vrijwilliger de komende tijd het telefonische maatje van deze inwoner, een belmaatje. Deze persoon wordt regelmatig gebeld en zo ontstaan er hopelijk mooie en waardevolle contacten. Merkt de vrijwilliger dat iemand tegen praktische problemen aanloopt die niet opgelost kunnen worden binnen het eigen netwerk, dan maakt de vrijwilliger hier melding van bij Vitis. Vanuit Vitis wordt dan ondersteuning geboden of de weg gewezen naar mogelijke oplossingen.

De vrijwillige belmaatjes nemen actief contact op met inwoners in Westland maar mensen kunnen zelf ook contact opnemen voor een belmaatje. Dus, heeft u zin in een goed gesprek of behoefte aan een luisterend oor, bel dan naar het Vitis belteam via 0174-630358 of stuur een email naar maatjes@vitiswelzijn.nl. Meer informatie vindt u ook op www.westlandsebelmaatjes.nl.