Van Kortenhof zamelt vuurwerkbrillen in

Redactie 26-03-2020
Foto: Van Kortenhof (FB)Afgelopen dinsdag werden de eerste circa 1000 ingezamelde vuurwerkbrillen door het Rode Kruis opgehaald.

Van Kortenhof kreeg de afgelopen dagen veel vragen van diverse zorginstellingen of zij hen konden helpen aan vuurwerkbrillen ter bescherming van de mensen die werken in de zorg. Behalve dat Van Kortenhof de eigen voorraad bij elkaar heeft gezocht, hebben zij ook inzamelingsactie opgestart. "In al onze vestigingen staan bakken waar u vuurwerkbrillen kunt doneren. Dus check alle laadjes, kastjes, garages en schuren en breng zo langs!", zo luidt de oproep op Facebook. "Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord heeft ons in contact gebracht met het landelijke Rode Kruis, die gaan helpen met een eerlijke verdeling over de diverse zorginstellingen en/of ziekenhuizen en het desinfecteren van de brillen zonder verpakking."

Na een dag bleek al dat er massaal gehoor werd gegeven aan de oproep. "Overweldigend om te zien hoe iedereen zijn steentje wil bijdragen", zo schrijft Van Kortenhof. Afgelopen dinsdag werden de eerste circa 1000 ingezamelde vuurwerkbrillen door het Rode Kruis opgehaald. "Maar we gaan gewoon door met inzamelen: dus heb jij nog vuurwerkbrillen liggen waarmee we de zorg kunnen helpen? Stop ze in de speciale verzameldozen in één van onze winkels en wij zorgen dat ze goed terecht komen. Voor nu: Bedankt allemaal voor dit eerste geweldige resultaat!"