Wethouder Bronsveld: 'Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen'

Redactie 19-03-2020
Foto: Gemeente MaassluisCorine Bronsveld, de Maassluise wethouder van Zorg, Ouderen en Volksgezondheid.

Het coronavirus is zaterdag 14 maart 2020 ook bij een patiënt in Maassluis vastgesteld. In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle maatregelen zijn terug te lezen op de website van de Rijksoverheid en het RIVM.

Wethouder Corine Bronsveld (Zorg, Ouderen en Volksgezondheid) vraagt aan iedereen in Maassluis te kijken wie je in je eigen omgeving kunt helpen. De wethouder roept op daarbij vooral aandacht te hebben voor (alleenstaande) ouderen. "De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland hebben het meest effect als iedereen zich eraan houdt. Die maatregelen zijn ingrijpend, vooral voor kwetsbare mensen als ouderen en personen met verminderde weerstand." Van deze mensen wordt gevraagd het openbaar vervoer niet te gebruiken en het aantal contacten te beperken. Ook vragen de deskundigen om bezoeken aan ouderen te minderen. "Hierdoor is het extra moeilijk voor ouderen, zeker als deze maatregelen langer gaan duren", zegt wethouder Bronsveld.

Nu ouderen door het coronavirus aan huis gebonden zijn, vraagt wethouder Bronsveld iedereen die niet tot die doelgroep behoort de ouderen te helpen. "Hoe mooi zou het zijn als iedereen bedenkt welke oudere misschien wel behoefte heeft aan een telefoontje en wel wat hulp kan gebruiken bij de boodschappen of het uitlaten van de hond", aldus Bronsveld. "Pak de telefoon en bel oma, opa, tante of buurvrouw. Zo laten wij zien dat wij samen Maassluis zijn. Dat wij in Maassluis oog hebben voor elkaar en helpen als dat nodig is. Samen gaat het ons lukken om het virus terug te dringen. De beperkende maatregelen vragen veel van ons. Zorg daarom goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Nu nog een beetje meer dan anders."