Robin van der Ende schiet Excelsior M langs Kozakken Boys

Redactie 12-03-2020
Foto: Harry Noordhof Robin van der Ende schiet Excelsior naar de winst. \n

Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys met 1-0 gewonnen. Een late treffer van linksback Robin van der Ende zorgde voor blije gezichten op Sportpark Dijkpolder.

De ploeg van oefenmeester Dogan Corneille deed immers goede zaken in de strijd tegen degradatie en bezorgde bovendien Kozakken Boys haar eerste nederlaag van het kalenderjaar.

Dichtbij

De eerste twee kansen waren voor de thuisploeg. Een mooie combinatie tussen Redouan Omar Ouali, Vincent van den Berg en Sekou Sylla werd door laatstgenoemde over het doel geschoten. Kort hierna was ook Van den Berg dichtbij een treffers. De kopbal van de aanvaller werd echter ternauwernood door Kozakken Boys-keeper Richard Arends over het doel getikt. In de slotfase van de eerste helft was ook Kozakken Boys enkele keren dichtbij de openingstreffer. Zo kon Kay Tejan van afstand uithalen maar had doelman Jean-Paul van Leeuwen een goede reflex in huis. Ook Royston Drenthe dacht in die fase aan scoren maar zijn inzet van dichtbij verdween via de bovenkant van de lat over het doel van Van Leeuwen.

Genadeloos

In de tweede helft ging een hard schot van Nino van den Beemt rakelings naast het doel van Arends maar was de grootste kans voor Kozakken Boys. Frenk Keukens was het eindstation van een goede aanval, maar de verdediger zag eerst Van Leeuwen een goede redding in huis hebben met zijn voeten en werkte vervolgens de rebound snoeihard over het doel. De wedstrijd leek zodoende geen winnaar te krijgen. Tot Robin van der Ende een goede een-twee aanging met de ingevallen Jeremy Moreno. De verdediger dribbelde vervolgens als een gelouterde aanvaller het zestienmetergebied van de bezoekers in en schoot de bal genadeloos hard in de verre kruising (1-0). Sportpark Dijkpolder ontplofte en had door dat deze overwinning voor Excelsior Maassluis een heel belangrijke is.

Komende zaterdag gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij De Treffers. Een wedstrijd waarin de Tricolores een goede stap kunnen doen om langzaam richting de middenmoot van de Tweede Divisie te kruipen. De wedstrijd begint in Groesbeek om 18.00 uur.