Vijf districtstitels voor Mahorokan-judoka's

Redactie 20-02-2020
Foto: MahorokanDe judoka's van Mahorokan wisten een hoop prijzen binnen te slepen in Dordrecht.

Afgelopen weekend vonden in Dordrecht de Zuid-Hollandse kampioenschappen plaats voor judoka's onder 18 jaar. Naast het behalen van de districtstitel waren er ook voor de beste vier judoka's per klasse, tickets te verdienen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap over twee weken.

In de ochtenduren kwamen de dames op de mat en wisten Isabel van Maren (-57 kg) en Robin Mauritz (-70 kg) beiden zich te plaatsen voor de finale. Helaas moesten beide dames de overwinning aan de ander laten en moesten genoegen nemen met zilver. Fleur van Paassen (-63 kg) wist het brons binnen te halen.

Bij de heren waren er maar liefst acht Mahorokan-judoka's die de finale wisten te bereiken. In de klasse onder 50 kg was het een onderonsje tussen Wladik Dantuma en Ben Goldsmith, die Wladik winnend naar zich toe wist te trekken.

Ook in de klasse boven 90 kg een gehele Mahorokan finale, die tussen de broertjes Faisal en Devlin Engel ging. Hier was het de oudste van de twee (Devlin), die als winnaar van de mat af kwam. Twan Witteveen (-55 kg), Nanco Krijthe (-60 kg) en Tobias Bosveld (-66 kg) wisten alle drie met grote overtuiging de finale te behalen en deze ook voortijdig in hun voordeel te beslissen.

In de klasse onder 73 kg redde Chris Bourke het net niet, maar pakte na een lange periode van blessures keurig het zilver. Verder waren het Yannick Bosveld (-55 kg), Hylke Nakken (-66 kg) en Casper Dijkshoorn (-81 kg) die allen het brons wisten te bemachtigen.

De 14 prijswinnaars mogen op zaterdag 29 februari in Den Haag een gooi doen naar het Nationaal kampioenschap.

De jongste jeugd was actief in Wijk bij Duurstede en ook zij wisten mooie successen te boeken. Goud was er voor Jana Stosic, zilver voor Huub Joppe en Ishan Akdemir, terwijl Kiyo Jacobs, Jort Blonk en Elin van Rijn keurig derde werden.