Versailles in Maassluis

Redactie 14-02-2020
Foto: PRHet Ensemble Odyssee laat de sfeer van het hof van Lodewijk XIV herleven.

Versailles, gouden kroonluchters, glitter en glamour, hoepelrokken en bepruikte hoofden; allemaal zaken die betrekking hebben op het hof van Lodewijk XIV. Op zaterdag 15 februari zal het Ensemble Odyssee de sfeer van het hof van Lodewijk XIV, de Zonnekoning, laten herleven in de Grote Kerk in Maassluis.

Het Ensemble Odysse bestaat uit Anna Stegmann (blokfluit), Georg Fritz (blokfluit, hobo), Eva Saladin, David Alonso Molina (viool), Israel Castillo Hernandez (viola da gamba), Agnieszka Oszańca (basse de violon) en Andrea Friggi (klavecimbel). Op het programma staan: Michel Pignolet de Montéclair: Airs champestres; Jean Jacques Hotteterre: Prélude & Troisième suite; Jean Baptiste Lully: "Suite à danser"; Michel Pignolet de Montéclair: Airs tendres; Marin Marais: Sonnerie de St.e Geneviève du Mont de Paris en Jean-Féry Rebel: Les caractères de la danse.

Het concert begint om 20.00 uur en toegang aan de deur is 20 euro. In de online voorverkoop is dat 18 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Neem voor meer informatie en kaartverkoop contact op via info@muziekmaassluis.nl of 0182-614407 of ga naar www.muziekmaassluis.nl.