Jong Talent Concours Maassluis

Redactie 13-02-2020
Foto: Hans BreuerVorig jaar was Pelle van Esch de winnaar van JTCM.

Meer dan 115 jonge getalenteerde muzikanten doen mee aan Jong Talent Concours Maassluis editie 2020. Deze jongeren hebben zich toegelegd op klassieke muziek. Het concours heeft inmiddels landelijke uitstraling en bekendheid. Het telt twee categorie├źn; categorie A is voor muzikanten van 8 t/m 18 jaar. Categorie B is voor kamermuziekensembles van conservatoria. De winnaar van categorie A wint de 'Hoofdprijs Jong Talent Concours Maassluis' 2020. De ensemblewinnaar ontvangt de 'Govert van Wijnprijs'. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de Govert van Wijnstichting. De jury bestaat uit drie gerenommeerde musici: violiste Wiesje Miedema, celliste Monique Heidema en pianist David Kuyken.

De voorspeeldagen zijn op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari en vinden plaats in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis. Dagelijks is er om 13.30, 15.30 en 18:30 uur een voorspeelsessie. De toegang is vrij.

Op zaterdag 29 februari om 14.00 uur geven de prijswinnaars een concert in de Groote Kerk in Maassluis. Burgemeester Edo Haan reikt dan de prijzen uit. Alle deelnemers aan het concours ontvangen na het concert hun deelnamecertificaat en juryverslag. Ook hiervoor is de toegang gratis.