M.S.V.'71 niet verder dan een gelijkspel tegen VCS

Redactie 13-02-2020
Foto: MSVDe kansen waren er wel, maar toch wisten M.S.V.'71 en VCS beide maar eenmaal te scoren.

Thuisploeg M.S.V.'71 kwam tegen concurrent VCS uitstekend uit de startblokken. Gesteund door het goede optreden van vorige week tegen koploper Houtwijk gingen de zwart witten vanaf het begin op zoek naar de openingstreffer.

Die viel dan ook vrij snel. Na amper 5 minuten rondde aanvoerder Jack van der Vlugt een perfect aangesneden vrije trap van Joey Frerichs met het hoofd fraai af. (1-0). Ook na de openingstreffer bleef M.S.V.'71 de betere ploeg en kwamen de gasten niet erg goed in hun spel. Uit een vrije trap werd de Haagse spelbepaler Rico Kogeldans in het eerste bedrijf nog wel een keer gevaarlijk, maar doelman Wesley van 't Wout tikte de pegel over de lat. Verder waren het vooral de gastheren, die aanspraak mochten maken op een tweede treffer. Azzedine Akachar had de 2-0 op zijn schoen, maar een keer schoot hij te zacht in en de andere keer redde doelman Bedoya bekwaam. Op slag van rust produceerde VCS de beste aanval van de eerste helft, maar het schot van Hermsel Lourens ging net naast.

Gelijkmaker

Het was wel een voorbode voor wat er in de tweede helft stond te gebeuren. De gasten uit Den Haag pakten de zaken een stuk energieker aan en zaten er veel korter op dan in het eerste bedrijf. Thuisclub M.S.V.'71 begon juist veel te slap aan het tweede bedrijf en de Maassluizers hadden geluk dat de paal een snelle gelijkmaker in de weg stond. Ook verrichtte Wesley van 't Wout een paar voortreffelijke reddingen en kopte Dylan Dijksman een bal uit het doel waardoor de 1-0 voorsprong nog steeds gehandhaafd bleef. Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok bracht Harry van Kapel de snelle Kevin Edmilson Santos in de ploeg voor Azedine Akachar. En net toen het vertrouwen wat terug leek te komen bij de thuisclub sloegen de bezoekers genadeloos toe. Het was Rico Kogeldans die Hermsel Lourens met een slimme pass vrij voor Wesley van 't Wout zette en dat betekende de gelijkmaker. (1-1). Nog geen minuut later leek VCS zelfs op voorsprong te komen toen Hermsel Lourens op aangeven van opnieuw Rico Kogeldans de bal in het verlaten doel schoot. Maar Dennis Veldkamp wist in een uiterste poging met een sublieme redding de Haagse voorsprong te voorkomen.

Met twee verse krachten probeerde Harry van Kapel alsnog een beslissing te forceren. Maar verder dan twee afstandschoten van Jack van der Vlugt kwam M.S.V.'71 toch niet. Aan de andere kant beleefden de gastheren ook nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Wesley van 't Wout. Maar in de stand kwam geen verandering meer.

Hoofdsponsor: SEGMENT