Excelsior Maassluis verslaat titelkandidaat VV Katwijk

Redactie 13-02-2020
Foto: Harry NoordhofDrukte in het Maassluisse strafschopgebied.

Excelsior Maassluis wist op bezoek bij VV Katwijk vriend en vijand te verbazen door de titelkandidaat met lege handen achter te laten.

Via treffers van Sekou Sylla en Daan Blij kwamen de Tricolores op een 0-2 voorsprong op Sportpark De Krom. Toen Katwijk via Guus van Weerdenburg op 1-2 kwam was de spanning weer terug, kwam het in de slotfase nog even onder druk te staan maar trok het uiteindelijk toch de overwinning over de streep.

Optimaal profiteren

Excelsior Maassluis sloeg op De Krom op de juiste momenten toe. Waar de thuisploeg diverse kansen kreeg op de openingstreffer en onder andere een bal op de lat zag gaan van Brandon Robinson en een bal van de lijn afgehaald zag worden door Kevin Dercks na een inzet van Steven Sanchez Angulo, profiteerde Excelsior Maassluis vlak voor rust optimaal van een fout van Katwijk-keeper Ricardo Kieboom. De doelman beoordeelde een lange bal van Kevin Ringeling volkomen verkeerd en moest daarna toezien hoe Sekou Sylla op knappe wijze Kay Blokland uitkapte en vanuit een zeer lastige hoek de 0-1 op het scorebord zette. Een doelpunt dat wellicht op dat moment uit de lucht kwam vallen maar daar maalde uiteraard niemand om bij Excelsior Maassluis.

Blijdschap

In de tweede helft was de eerste grote kans ook voor de Tricolores. Robin van der Ende werd de diepte in gestuurd waarna de verdediger een strakke lage voorzet in huis had op de inlopende Vincent van den Berg. De aanvaller zag zijn inzet helaas voorlangs gaan. De 0-2 zou enkele minuten later alsnog vallen. Een mislukte vrije trap van Daan Blij leek niets op te leveren voor Excelsior Maassluis. De bal kwam echter via Kevin Dercks weer voor de voeten van de topscorer van de Tricolores, die vervolgens de bal genadeloos in de bovenhoek schoot (0-2). Maar na een goed uur spelen werd het toch weer spannend toen Sefa Kurt een schot van Guus van Weerdenburg van richting veranderde en Jean-Paul van Leeuwen op het verkeerde been stond (1-2). Het werd nog ruim twintig minuten billen knijpen voor Excelsior Maassluis, maar de blijdschap was direct na het laatste fluitsignaal groot bij alles en iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt. In een fase van de competitie waarin de nodige punten gepakt moeten worden om handhaving te bewerkstelligen werd de overwinning tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst van te voren niet ingecalculeerd. Zeker als er wordt terug gedacht aan de wedstrijd eerder dit seizoen in Maassluis toen de oranjehemden over de Tricolores heen walsten (1-4).