M.S.V.'71 doet koploper Houtwijk wankelen

Redactie 06-02-2020
Centrale verdediger Mohammed Rasuli speelde een uitstekende wedstrijd.
Foto: M.S.V.'71

In eigen huis had Houtwijk dit seizoen nog geen enkel punt laten liggen. Bij de uitwedstrijden was tot nu toe alleen PGS Vogel erin geslaagd om de ploeg van Richard Douw 2 punten af te snoepen. De heenwedstrijd in Maassluis verloor M.S.V.´71 destijds met 1-3. Maar zover wilde de ploeg uit Maassluis het deze middag niet laten komen.

Dat bleek nog niet in de aanvangsfase. Toen hadden de mannen van Kapel het moeilijk. Maar het overwicht van de thuisploeg werd niet op het scorebord tot uitdrukking gebracht omdat Jessy Smit en Jordy Mulder slordig met de kansen omsprongen. Na een minuut of 10 gooiden de gasten de schroom wat van zich af en kwamen wat beter in de wedstrijd. Het bracht al snel succes. Want na een kwartier kopte Azzedine Akachar de 0-1 achter doelman Murat Ozcan.

Een fijne opsteker voor de gasten uit Maassluis. Maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Die viel op slag van rust. Jeremy van Loenen werd stevig in de rug gelopen en moest worden opgelapt. Zoals de regels voorschrijven moest hij daarna naar de kant om vervolgens op aangeven van de scheidsrechter weer deel te nemen aan het spel. Houtwijk profiteerde optimaal van de man meer situatie. Het was Lloyd Gehrich die het vonnis velde (1-1).

Na de pauze ging het een tijd lang gelijk op zonder echt doelrijpe kansen. Na een kwartier kwam bij M.S.V´71 Kevin Edmilson Santos in de ploeg voor Azzedine Akachar. En dat deed de wedstrijd kantelen. De watervlugge en handige Maassluise aanvaller was vaak ongrijpbaar en bleek een ware plaag voor de verdedigers van Houtwijk. Hij vormde samen met Christian van der Pol (ingevallen voor Rick de Jonge) de twee mans voorhoede. Jack van der Vlugt zakte een linie naar het middenveld.

Na een half uur leken de bezoekers loon naar keihard werken te krijgen toen Edmilson Santos alles en iedereen weer eens zijn hielen liet zien en de bal panklaar aflegde op de volledig vrijstaande Christian van der Pol. Maar diens inzet ging over het doel.

Twee tellen later was het wel raak voor de ploeg uit Maassluis toen Matthijs Jansen een vrije trap van Mohammed Rasuli op waarde wist te schatten en doelman Murat Ozcan kansloos liet. Maar op aanraden van grensrechter Cornelis Rueck keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens buitenspel. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Door het gelijkspel is M.S.V.'71 een plaatsje gezakt op de ranglijst en staat nu op de 3e plaats.

Hoofdsponsor: SEGMENT