Workshop schilderen in Museum Maassluis

Redactie 08-02-2020
Foto: Museum MaassluisDe cursisten gingen tussen de werken van de kunstenaar aan de slag.

In Museum Maassluis kunnen bezoekers kijken naar werken van Niels Smit van Burgst. Na exposities op diverse plekken in Nederland en elders in Europa is het de eerste maal dat Niels, geboren en getogen in Maassluis, in Maassluis exposeert. De Kunst en Cultuur Academie vond deze tentoonstelling zo uniek dat zij haar cursisten een workshop schilderen in het museum heeft aangeboden; dat is werken tussen de werken van Niels onder leiding van Niels.

Voor de cursisten was dit buitengewoon inspirerend, natuurlijk vanwege de omgeving, maar bovenal om door de kunstenaar zelve gestimuleerd te worden om geheel of gedeeltelijk volgens zijn stijl aan het werk te gaan. In twee uur tijd is het de cursisten gelukt een werk naar tevredenheid af te ronden. Weliswaar is 'stappen in een nieuwe techniek' een hele opgave, maar toch waren er in de meeste werken wel sporen van de techniek van Niels te zien.

Kunst en Cultuur Academie en Museum Maassluis is dit zo goed bevallen dat structureel gezocht zal worden naar mogelijkheden om zo'n workshop in deze of een andere vorm in de programmering op te nemen.