Goede resultaten Mahorokanjudoka's tijdens Dutch Open

Redactie 15-01-2020
Foto: MahorokanDe prijswinnaars Hylke Nakken (zilver, links) en Nanco Krijthe (goud, rechts).

Afgelopen weekend vond in Eindhoven het Matsuru Dutch Open Espoir plaats. Met 1650 judoka's uit 20 verschillende landen kan dit toernooi aangemerkt kan worden als grootste en sterkst bezette toernooi in Nederland voor de leeftijdscategorieën onder 15, 18 en 21 jaar.

Op zaterdag was het de beurt aan de leeftijdsklasse onder 18 jaar en liet Nanco Krijthe (-60 kg) zien dat zijn vorm dit seizoen nog steeds groeiende is. Met uitstekend en dominant judo wist hij onbedreigd het goud binnen te halen.

Hylke Nakken (-66 kg) had een uitstekende dag en moest alleen in de finale zijn meerdere erkennen in zijn Nederlandse opponent, maar kan zeker tevreden terugkijken met dit zilveren resultaat. Tobias Bosveld werd in dezelfde klasse met maar liefst 82 deelnemers verdienstelijk 7e.

Twan Witteveld (-55 kg) en Faisal Engel (+90 kg) bereikten beiden de strijd om het brons, maar konden deze strijd helaas niet in winst omzetten, waardoor ze net buiten de medailles eindigden. In de klasse -50 kg lukte het Ben Goldsmith net niet om zich te mengen in de strijd om de medailles en bleef steken op een goede 7e positie.

Ervaring rijker

Op zondag kon Mahorokan maar liefst twee kampioenen begroeten in de categorie onder 21 jaar. Ian van Herk (-81 kg) en Christina Heck (+78 kg) wisten beiden onbedreigd het goud voor zich op te eisen.In dezelfde klasse als Christina pakte Fleur Teerds keurig het brons. Ook Jelle van Teijlingen (-73 kg) wist het brons te winnen. Op dit toernooi moest Jelle alleen in de halve finale zijn meerdere erkennen in zijn Belgische tegenstander, die later ook de finale zou winnen.

Helaas lukte het de jongens en meisjes onder 15 jaar niet om zich te mengen in de strijd om de medailles, maar zijn in dit internationale geweld wel weer een ervaring rijker geworden, waar zij later in dit seizoen weer de vruchten van kunnen plukken.

Door de bovenstaande goede resultaten eindigde Mahorokan als tweede in het clubklassement, wat een mooie bokaal opleverde.

European Cups

Door de goede resultaten tijdens de twee meetmomenten (categorie onder 18 jaar), welke de Judo Bond Nederland had aangewezen in de maanden november en december zijn onlangs maar liefst zeven judoka's van Mahorokan geselecteerd om deel te nemen aan de European Cups in Follonica, Italië (februari) en Zagreb, Kroatië (maart).

Isabel van Maren, Robin Mauritz, Joshua de Lange, Twan Witteveen, Nanco Krijthe, Tobias Bosveld en Hylke Nakken zullen namens Nederland hieraan gaan deelnemen. Aansluitend op deze EC zullen ze ook nog deelnemen aan de aansluitende trainingsstages.