AVW telt af naar de halve marathon

Redactie 10-01-2020
Foto: AVWZo'n dertig lopers van AVW deden mee aan de Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland.

Afgelopen zondag liep een dertigtal AVW'ers hun eerste wedstrijd van 2020 bij de Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland.

Er kon worden gekozen voor twee of vier rondjes van 2,5 kilometer over een deels onverhard heuvelachtig parcours rondom de Hoekse sportvelden. De eerste punten voor de AVW'er van 2020 werden zo weer behaald waarmee een nieuwe poging in gang is gezet om Lenie de Visser, die in 2019 voor de 4e keer AVW'er van het jaar werd, te onttronen.

Halve marathon

Over ruim een week zal bij AV Waterweg voor de 26e keer de halve marathon van Maassluis van start gaan en voor de tiende keer gebeurt dat onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis.

Na de jubileumeditie van 2019 wordt er in het nieuwe decennium met een nieuwe opzet gestart. Zo zullen start en finish op de 400-meter-asfaltbaan aan de Albert Schweitzerdreef zijn, starten de halve marathon, de 10 km en de 5 km tien minuten na elkaar en is kleedgelegenheid, inschrijving en prijsuitreiking bij voetbalvereniging MSV'71.

Het parcours van de halve marathon voert vanaf de baan westwaarts door de Oranjepolder naar de Keersluisheuvel, die na ruim 6 km als obstakel opdoemt. Na de afdaling volgen bijna 5 rechte loopkilometers oostwaarts langs de Waterweg en vindt bij de fietserstunnel de oversteek plaats naar het spoor. Daar wordt teruggelopen naar het westen en na 2 km het pad langs de windmolens ingeslagen. Na ruim 16 km gaan de lopers weer over het spoor bij het Engelandvaardersviaduct en gaat het door de Oranjepolder langs Maasdijk terug naar de manege en de baan van AVW.

Een geheel autovrije route dus met afwisselende fraaie uitzichten op Waterweg, Maassluise hoogbouw en polderlandschappen.

Om precies 13.00 uur klinkt het startschot voor de 21,1 km, om 13.10 uur voor de 10 km en om 13.20 uur voor de 5 km (start naast de baan). Het aantal voorinschrijvingen loopt de laatste dagen hard op (al bijna 300 deelnemers) en de verwachting is dat een veelvoud op 19 januari aan de start zal staan. Let op: in tegenstelling tot eerdere jaren zal er dit jaar geen nainschrijving op zondag zijn.

Meer informatie over de wedstrijd (inschrijfgeld, kleedgelegenheid, tijdregistratie) is te vinden op avwaterweg.nl waar ook tot en met vrijdag 17 januari kan worden ingeschreven.