Na 60 jaar nog steeds actief bij CKC Maassluis

Redactie 09-01-2020
Foto: cwDe vier jubilarissen werden onlangs in het zonnetje gezet.

Samen zijn ze goed voor 240 jaar lidmaatschap en vervulden ze vele, vele functies bij CKC Maassluis. Reden om Dick Hubert, Henny Nieman, Jaap Poldervaart en Annelies Renzen vorige week vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de korfbalclub in het zonnetje te zetten.

door Chrit Wilshaus

Dat het om een zeer actieve groep CKC'ers gaat, is volgens bestuurslid Jacqueline Wijnhorst wel duidelijk. Over Dick Hubert wist ze te vertellen dat praten meer zijn ding was dan trainen. "En dat praten kwam jou later goed van pas in allerlei commissies waar je lid van bent geweest." Ook leidde hij scheidsrechters op en nog steeds fluit hij af en toe een wedstrijd. "Opmerkelijk hierbij is dat je daarbij je gehoorapparaat uitzet want dan hoor je tenminste niet als spelers het er niet mee eens zijn!" Jaap Poldervaart, die als korfballer zijn lengte in ieder geval mee had, deed al als jonge jongen vrijwilligerswerk bij CKC. Jacqueline Wijnhorst typeerde hem verder als een "zeer positieve man die het beste uit mensen naar boven weet te halen." Maar ook als een probleemoplosser en meedenker. Verder stond hij aan de wieg van de Sport- en Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking.

Specialiteit

Annelies Renzen speelde graag het korfbalspelletje maar moest daar helaas eerder dan ze had gewild mee ophouden, toen ze op 26-jarige leeftijd een kruisband scheurde. Annelies Renzen schreef vroeger met de hand de uitnodigingen voor uit- en thuiswedstrijden, bracht die rond en inde ook de contributie bij de leden thuis. De specialiteit van Henny Nieman is volgens Jacqueline Wijnhorst toch wel de sponsering. "Je haalt heel wat geld binnen voor de club via allerlei sponsors. Als je maar denkt dat ergens iets te halen is, ga je erop af. Iets waarvoor we je heel dankbaar zijn. Met elkaar zijn jullie nog steeds te vinden bij allerlei activiteiten van de vereniging. 240 jaar is niet mis. Bij deze wil ik jullie bedanken voor jullie inzet, betrokkenheid en meedenken." Later krijgen de jubilarissen nog een receptie aangeboden van het bestuur, dat met Martijn van der Wees trouwens een nieuwe voorzitter heeft.

Onderlinge band

Volgens Jaap Poldervaart is CKC Maassluis een merk. "Daar ben je je hele leven aan verknocht."

"CKC is ook echt een familiegebeuren", benadrukt Annelies Renzen. "Mijn kinderen, mijn kleinkinderen, alles korfbalt."

"Door mijn functies bij CKC heb ik enorm veel bij kunnen dragen aan de vereniging in allerlei vormen. Daar heb ik altijd veel plezier in gehad", aldus Dick Hubert. CKC kenmerkt zich volgens Henny Nieman vooral door de onderlinge band en dat het tegenslagen altijd weer te boven weet te komen. "Uitdaging nu zijn nieuwe kleedkamers."