Herhaalde oproep burgemeester Haan:'Stop met verkoop consumentenvuurwerk'

Redactie 09-01-2020
Foto: Roger van der KraanHet pand van bar The Score Lounge aan het Dennendal in Maassluis is tijdens de jaarwisseling flink beschadigd geraakt door brand.

"Samen met steeds meer burgemeesters, de leiding van politie en brandweer en vele anderen roep ik het kabinet en de Tweede Kamer opnieuw op om een einde te maken aan de verkoop van consumentenvuurwerk."

door Chrit Wilshaus

Burgemeester Edo Haan, die zich al jaren voorstander toont van een verbod op consumentenvuurwerk, deed zijn oproep afgelopen maandagavond in Theater Koningshof in zijn Nieuwjaars speech. "In vergelijking met voorgaande jaren en in vergelijking met omliggende gemeenten is de jaarwisseling in Maassluis beheerst en veilig verlopen in de zin dat er geen gewonden zijn gevallen. Uiteraard is ieder incident er een teveel. In de oudejaarsnacht zijn er veel mensen op pad. Onze brandweerlieden rukken tijdens de jaarwisseling meer dan 20 keer uit om te blussen. Meerdere politieauto's waren aanwezig in de stad, ambulancepersoneel stond paraat en tal van gemeenteambtenaren waren aan het werk om assistentie te verlenen. Ik wil al die mensen die ervoor gezorgd hebben dat anderen een mooi feest konden vieren enorm danken voor hun inzet."

Ook bij ons schade

"In Maassluis zijn tijdens de oudejaarsnacht dus geen slachtoffers gevallen maar elders in Nederland wel. En net als in de rest van Nederland is er ook bij ons schade. Zoals bij een woonhuis waar een vuurwerkprojectiel naar binnen werd geschoten en aan café de Score aan het Dennendal. En daarom roep ik kabinet en Tweede Kamer opnieuw op om een einde te maken aan de verkoop van consumentenvuurwerk."