Raad spreekt vertrouwen uit in Sjef Evers

Redactie 08-01-2020
Foto: Annette JansenHet college is weer compleet na de be\u00ebdiging van Sjef Evers.

Sjef Evers (VVD) is dinsdagavond (op zijn trouwdag) in een extra raadsvergadering opnieuw benoemd en beëdigd als portefeuillehouder in het Maassluise college. Hij volgt daarmee partijgenoot Gerard van der Wees op die eind december plotseling opstapte om persoonlijke, maar verder niet toegelichte, redenen

door Chrit Wilshaus

Evers, van wie de geloofsbrieven eerst werden goedgekeurd, werd met 23 stemmen - dat wil zeggen unaniem - gekozen. Eerder was hij van halverwege 2015 tot halverwege 2018 ook al wethouder. "In die tijd hebben we hem in het college leren kennen als een kundig bestuurder en een plezierige collega", sprak raads- en collegevoorzitter Edo Haan dinsdagavond. Volgens hem was die samenwerking "zeer prettig" en zag hij Evers "met lede ogen vertrekken in juni 2018." Tijdens zijn wethouderschap gebeurde er privé heftige dingen in zijn leven. Zo had hij een medisch probleem met zijn oog, werd hij thuis overvallen en overleed zijn vrouw Margriet. "Na je afscheid hielden we contact en de schrik was groot toen we precies een jaar geleden hoorden dat je na je vakantie in Zuid-Amerika, net weer thuisgekomen in Maassluis, met spoed naar het ziekenhuis was gebracht vanwege ernstige hartklachten."

Vertrouwen

De terugkeer van Evers in het college is volgens John Dolstra, nestor van de gemeenteraad, het bewijs dat je ook als je al wat ouder bent nog steeds goed kunt meedoen in de maatschappij en in de politiek. "Misschien is wel de beste omschrijving van hem: een aimabele persoonlijkheid die heel goed kan luisteren en altijd bereid is om rekening te houden met alle belangen en met de inbreng van alle partijen. Daarnaast, en dat is ook goed voor Maassluis, is hij een financieel zwaargewicht. Na het vertrek van de heer Gerard van der Wees werd al snel duidelijk dat de heer Sjef Evers bereid was het stokje over te nemen. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het jammer vond dat hij in 2018 het werk niet kon voortzetten. Maar hij kan nu weer aan het werk als nieuwe schatkistbewaarder. Ik heb er alle vertrouwen in dat de sleutel van de schatkist bij hem in goede handen is."

Kurkentrekker

VVD Maassluis-voorzitter Wouter de Nie zei te verwachten dat Evers zijn taak met verve zal aanpakken, net als in de vorige periode dat hij wethouder was. Naast bloemen had De Nie voor Evers en zijn collega's een kurkentrekker, omdat die op de vierde verdieping niet te vinden zou zijn, om bij een informeel gesprek een glas wijn te kunnen drinken. Hetgeen overigens niet betekent dat het op de bestuursverdieping altijd een dolle boel is.