Fraaie finalecross AVW

Redactie 02-01-2020
Foto: AVWOnlangs vond de vierde en laatste cross van het AVW-circuit 2019 plaats.

Ook de vierde en laatste cross van het AVW-circuit 2019 trok zo'n 100 deelnemers die zich op het drassige parcours waagden aan 1, 2 of 3 rondjes van 3 km door het Sterrenbos.

Met rood-wit lint en pijltjes op borden werden de lopers over dijken, molshopen en boomstammen gestuurd terwijl tegelijkertijd de aandacht niet diende te verslappen omdat een glijpartij telkens op de loer lag. Alhoewel de temperatuur niet ver boven het vriespunt lag was het door de afwezige wind niet echt nodig om lange kleding aan te doen al kozen de meesten daar veiligheidshalve wel voor.

Mooie strijd

Mede door de nog niet besliste klassementen was er op de diverse afstanden mooie strijd te zien van jong (<10 jaar) tot oud (>80 jaar). Maar ook wanneer een podiumplek niet in het geding was bleken de laatste meters voor velen toch het signaal om nog even vol gas te geven en net die concurrent voor te blijven.

Na afloop werden in de gezellig volle kantine de prijzen in de zes categorie├źn uitgereikt door de nieuwe wedstrijdorganisator Ron van den Berg, die vier crossen lang ondersteund werd door een enthousiast WOC-team van circa 10 leden.

De volgende lopers mogen zich voortaan overallwinnaar noemen van het AVW-crosscircuit 2019:

Meisjes 3 km: Norah van den Berg (Fortuna)

Jongens 3 km: Ruben van Seventer (Olympus)

Vrouwen 6 km: Petra van Dijk (Honselersdijk)

Mannen 6 km: Joey van 't Hoff (PAC)

Vrouwen 9 km: Jolanda Ammerlaan (Thof)

Mannen 9 km: Gerard de Lange (AVW)

Foto's en uitslagen van alle vier de crossen zijn te vinden op de website.

Halve van Maassluis

Na het succesvolle crosscircuit zal alle aandacht bij AVW nu uitgaan naar de 26e Halve van Maassluis op 19 januari die voor de tiende keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis wordt georganiseerd.

Zoals eerder gemeld zal het parcours en de accommodatie anders zijn dan de afgelopen jaren; met inschrijven en omkleden bij voetbalvereniging MSV '71 en AVW en start en finish op de 400-meter asfaltbaan. De halve marathon voert via de Oranjepolder naar de Keersluisheuvel, vervolgens 4,5 km langs de Waterweg en terug langs de Hoekse Lijn en de windmolens om uiteindelijk weer langs de Oranjeplas en manege uit te komen. Naast deze hoofdafstand (start 13.00 uur) zijn er ook prestatielopen over 10 km (13.10 uur) en 5 km (13.20 uur).

Na afloop zal er van alle afstanden een sfeervolle prijsuitreiking volgen in de MSV-kantine.

De voorinschrijving voor de drie afstanden is in november gestart en sluit op vrijdagavond 17 januari (24.00 uur). Na-inschrijving is niet mogelijk.