Klassieke Oliebollentocht van Fietspromo

Redactie 02-01-2020
Foto: Carry WilminkIn totaal deden er 40 Fietspromo's mee aan de Oliebollentocht van afgelopen zondag.

Zondag 29 december werd de inmiddels klassieke Oliebollentocht als laatste activiteit van 2019 op de fietskalender van Fietspromo verreden. Het toerfietsseizoen is formeel al in oktober afgesloten, maar een groot aantal Fietspromo's rijdt waar mogelijk de winter door.

De kers op de taart is al een aantal jaar de Oliebollentocht. Hoewel het zondag met een temperatuur rond het vriespunt nog vrij koud was, verzamelden toch ruim 40 Fietspromo's op Markt om deel te nemen aan deze uitdaging om het jaar fietsend uit te knallen. Zij werden in vijf groepen verdeeld om ieder op eigen tempo een rit van zo'n 50 km door het Westland af te werken.

Het eerste deel ging langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland, waarna met de wind in de rug via Monster en Poeldijk naar Delft werd gekoerst. Misschien was het tempo voor sommige wat overmoedig, want na zo'n 25 kilometer draaide de route langzaam tegen de wind in en moest er gebuffeld worden. Aangezien sommigen hun fiets de laatste twee maanden al in de schuur hadden gehangen werd het voor hen echt een opgave. Fietspromo zou Fietspromo niet zijn als dat niet werd onderkend en er zo goed als mogelijk voor gezorgd om iedereen goed als mogelijk uit de wind te houden en het tempo aan te passen. Zo kon iedereen meekomen en bereikten alle groepen volledig en veilig de eindstreep in Maassluis. Voor alle bikkels wachtte na twee uur fietsen bij Monsieur Paul een heerlijke bak koffie en een dampende oliebol, waarmee het oude jaar werd uitgeluid.

Een prima afsluiting van een mooi fietsjaar bij Fietspromo met vele evenementen welke mede mogelijk zijn gemaakt door haar sponsoren. Ondertussen wordt het programma voor 2020 al weer in de steigers gezet. De presentatie hiervan vindt plaats op maandag 3 februari om 20.00 uur tijdens de nieuwsjaarbijeenkomst in de kantine van wandelsportvereniging VTM aan de Albert Schweizerdreef.

Iedereen die geïnteresseerd is in wat Fietspromo is en doet, wordt van harte uitgenodigd om met het bestuur het glas te heffen op het nieuwe fietsjaar 2020 en kennis te nemen wat er zoal in deze stichting omgaat.

Voor meer informatie over de doelstelling en activiteiten van stichting FietSProMO's kun je ook terecht op de website www.fietspromo.nl.

Sponsor: Allround Computer Services BV