Maassluise kinderen genieten van Heppie Wintertour-dag

Redactie 23-12-2019
Foto: Hans VerleurDe mooiste kerstwensen worden opgehangen in een grote kerstboom bij de Winter Efteling.

Op 21 december organiseerde Stichting Het Vergeten Kind een Heppie Wintertour-dag naar de Winter Efteling. Ook een aantal kinderen uit Maassluis waren hiervoor uitgenodigd en zij werden vergezeld door wethouder Voskamp.

Vanuit 34 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kwetsbare kinderen uit heel Nederland met hun ouder(s) of opvoeders (1000) per bus naar het park voor een winterse dag vol kinderplezier. 's Morgens rond 10.30 uur kwamen de eerste bussen vol kinderen al het parkeerterrein op rijden, vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen het park in.

Inspiratiesessie

Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten organiseerde Het Vergeten Kind een inspiratiesessie om kennis uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. Tijdens het inhoudelijk programma voor burgemeesters en wethouders werd stilgestaan bij het belang van een uitje zoals deze, maar ook gesproken over het belang van stabiliteit en veiligheid voor kwetsbare kinderen en waarom de gemeenten hier een sleutelrol in spelen. Na deze sessie voegden de lokale bestuurders zich weer bij hun inwoners om samen het park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen.

Margot Ende, directeur bij Het Vergeten Kind: "Het was een fantastische dag. Juist voor deze kinderen is het zo belangrijk om zo'n bijzondere dag mee te maken, zonder zorgen en met veel lol en avontuur. Hier kunnen ze na de vakantie op school over vertellen en nog lang met plezier op terugkijken. Herinneringen maken wie je bent."

Campagne

De Heppie Wintertour-dag op 21 december is onderdeel van de landelijke kerstcampagne 'Wat is jouw kerstwens voor vergeten kinderen in Nederland?'. Het Vergeten Kind wil met de campagne in december aandacht vragen voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland. De mooiste kerstwensen worden opgehangen in een grote kerstboom bij de Winter Efteling, zodat de kinderen de wensen kunnen lezen en weten dat ze niet vergeten worden. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.hetvergetenkind.nl/kerstwens.