Ars Musica met Mozart in Maassluis

Redactie 29-11-2019
Foto: PRHet Ars Musica Orkest wordt geleid door chef-dirigent Patrick van der Linden.

Onder de titel MozART29! brengen het Ars Musica Orkest, het Ars Musica Kamerkoor en solisten o.l.v. Patrick van der Linden op zaterdag 30 november een concert met louter muziek van Wolfgang Amadeus Mozart in de Grote Kerk in Maassluis. Er staan drie werken op het programma, alle drie geschreven in Salzburg tussen 1774 en 1779: een symfonie, een soloconcert en een vocaal werk.

Het Ars Musica Orkest is een jong, professioneel, enthousiast en flexibel orkest, opgericht in 2014 en geleid door chef-dirigent Patrick van der Linden. Het orkest maakt eigen programma's met verbindingen tussen oude genieën als Bach en Beethoven en nieuwe tijdperken. Er wordt actief en energiek gemusiceerd waarmee er als vanzelfsprekend een persoonlijke band met het publiek wordt gecreëerd. Het Ars Musica Kamerkoor bestaat sinds 2013 en is een professioneel ensemble dat een flexibele bezetting kent. Die bezetting maakt het mogelijk om muziek uit verschillende stijlperioden te presenteren.

Het concert begint om 20.00 uur in de Groote Kerk in Maassluis. Aan de deur kosten kaarten 25 euro, in de online voorverkoop is dat 23 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Neem voor meer informatie contact op via info@muziekmaassluis.nl of tel. 0182-614407. Of kijk op www.muziekmaassluis.nl.