Kunstuitleen in beweging

Redactie 30-11-2019
Foto: PRBij de kunstuitleen werkt een hechte groep vrijwilligers.

Na de warme zomer, waarin we veel buiten vertoefden, is de winter weer in aantocht. We zijn dan meer in huis en maken het gezellig met leuke kussens op de bank, plaidjes en kaarsen. Nu nog wat aan de muren, denk je. Maar wat? Best moeilijk om iets te vinden, wat in je kamer past en je smaak is. Daarbij kan de Kunstuitleen Maassluis helpen.

Kunstuitleen Maassluis heeft ongeveer 400 kunstwerken die je kunt lenen voor een half jaar tegen een redelijke prijs (€ 6,50) per maand. En is het toch niet wat je zoekt, dan ruil je het zo vaak als je wilt gewoon om. Bevalt het kunstwerk en wil je het nog een poosje aan de wand, dan kan de leentijd worden verlengd naar een jaar. Er zijn figuratieve werken, maar ook non-figuratieve. Van Maassluise kunstenaars tot bijvoorbeeld Corneille; grote kleurrijke werken en ingetogen, kleine schilderijtjes.

Bij de kunstuitleen werkt een hechte groep vrijwilligers, die je met veel plezier te woord staat en adviseert. De kunstuitleen 'woont' in bij de Bibliotheek aan de Uiverlaan en is aldaar onlangs inpandig verhuisd. Je vindt de Kunstuitleen Maassluis nu rechts achterin op de begane grond.

Kunstuitleen Maassluis is maandag tot en met vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.30 tot 13.00 uur. Neem contact op via 010 5918286 (alleen tijdens openingstijden) of kijk op www.kunstuitleenmaassluis.nl.