Redouan Omar Ouali schiet Excelsior Maassluis voorbij Scheveningen

Redactie 29-11-2019
Foto: Harry NoordhofRedouan Omar Ouali maakte beide treffers.\n

Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen Scheveningen met 2-0 gewonnen. Grote man aan de kant van de Tricolores was Redouan Omar Ouali. De behendige linkspoot nam beide treffers voor zijn rekening en was zodoende verantwoordelijk voor een hele belangrijke zege voor de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille.

Nadat in de eerste minuut van de wedstrijd door alle spelers een mooi statement tegen racisme was gemaakt, was de eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Via een razendsnelle omschakeling kon het zomaar gebeuren dat de bal binnen enkele seconden voor de voeten van Rowdy van der Putten terecht kwam. De aanvaller zag zijn inzet echter – tot opluchting van Excelsior Maassluis – voorlangs gaan. Niet veel later kwamen de Tricolores wederom goed weg toen Barry Rog te lang in twijfel bleef oog-in-oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen. Na vijfentwintig minuten kwam Excelsior Maassluis beter in de wedstrijd en creëerde het ook een aantal goede kansen. Maar uiteindelijk wisten beide ploegen in de eerste helft niet te scoren.

Bovenliggende partij

Waar in de eerste helft beide teams nog aan elkaar gewaagd waren, was Excelsior Maassluis in de tweede helft de bovenliggende partij. Zo leek het al na één minuten op voorsprong te komen. Aanvoerder Daan Smith kwam een schoenmaat te kort om de bal voor de handen van doelman Zonneveld binnen te tikken op de doellijn. Een kwartier later had ook Redouan Omar Ouali de voorsprong op zijn schoen maar zijn schot ging hard naast. In de 70e minuut maakte Giovanni da Fonseca na vele weken blessureleed eindelijk weer zijn rentree. Het bracht Excelsior Maassluis meer power op het middenveld. Daarnaast wisselde Corneille ook de moegestreden Soufian Charraoui voor Milton Klooster.

Invallers

Uitgerekend de twee invallers stonden aan de basis van de openingstreffer.Nadat Vincent van den Berg een kopduel won op het middenveld speelde Klooster de bal in op Fonseca die vervolgens weer Van den Berg vond in het zestienmetergebied. Van den Berg stelde vervolgens met een subtiel balletje Redouan Omar Ouali in staat om van dichtbij de bal achter Zonneveld te schieten. Sportpark Dijkpolder ontplofte van vreugde!

Scheveningen moest in het laatste gedeelte van de wedstrijd alles of niets gaan spelen en in de blessuretijd van de wedstrijd was zelfs keeper Wesley Zonneveld mee naar voren gegaan om gevaar te stichten bij een vrije trap. Van Leeuwen onderschepte echter de hoge bal en zette meteen in de counter Omar Ouali aan het werk. Met een schot van eigen helft ging de bal tergend langzaam richting het verlaten Scheveningse doel. Ondanks dat Zonneveld op tijd leek te zijn passeerde de bal de lijn en was het feest compleet.