Irene Jongenelen, eigenaresse Epilennium'Het geluk van een ander is ook mijn geluk'

Redactie 21-11-2019
Foto: Roger van der KraanIrene Jongenelen is er trots op dat haar team altijd gedreven is om bij te leren en de behandelingen en technieken van Epilennium wil blijven ontwikkelen.

Al vanaf haar tienerjaren had Irene Jongenelen (60) heel erg last van overbeharing. "Daar was in die tijd weinig aan te doen, maar ik vond het vanzelfsprekend ontzettend vervelend en wilde er van af." De wil om anderen met ditzelfde problemen te helpen, heeft er toe geleid dat Irene in 1999 de huidkliniek Epilennium in Rotterdam oprichtte. Twaalf jaar geleden werd een tweede vestiging in Maassluis geopend.

Jaren voor de oprichting van Epilennium reageerde Irene op een oproep van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht waarin vrouwen met overbeharing werden gevraagd voor een onderzoek. En sindsdien is het balletje eigenlijk gaan rollen. "Uit dit onderzoek bleek dat ik één van de zwaarst behaarde vrouwen van Nederland was. In het ASz kreeg ik uiteindelijk een IPL-behandeling - iets wat in die tijd nog heel nieuw was - en dat bleek te werken."

IPL-behandeling

In de periode die volgde was Irene regelmatig te zien in diverse televisieprogramma's. "Overbeharing bij vrouwen bleek echt nog een te doorbreken taboe te zijn en mede hierdoor kwam ik op het idee om een eigen onderneming te starten." De op dat moment startende onderneemsters was volledig overtuigd van de werking van de IPL-behandeling en besloot dit enorm dure apparaat aan te schaffen. "Epilennium was op dat moment een van de eerste klinieken in Nederland die met dit apparaat ging werken." De IPL-behandelingen bleken een groot succes en Irene kreeg regelmatig van klanten te horen dat zij zich herkende in haar verhaal. "Het geeft mij een enorm goed gevoel om mensen te helpen, want ik weet hoe vervelend het kan zijn. Het geluk van een ander is dan ook mijn geluk."

Ooglidcorrectie

In de afgelopen twintig jaar is Epilennium uitgegroeid tot een bloeiende huid-, oedeem- en laserkliniek met een vestiging in Rotterdam en Maassluis. "Twintig jaar geleden was ik één van de eerste met een IPL en sindsdien streef ik na om altijd gebruik te maken van de nieuwste technieken en apparatuur." Irene is dan ook heel blij te kunnen melden dat Epilennium in december van dit jaar weer iets nieuws gaat introduceren. "Wij gaan ooglidcorrecties zonder snijden aanbieden", vertelt de eigenaresse enthousiast. "Dit is een nieuwe techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een bepaalde brander in plaats van dat er gesneden wordt. Hierdoor geneest het veel sneller en zullen de ogen ook veel minder blauw en gezwollen zijn na de ingreep."

Introductiekorting

Irene is er trots op dat haar team altijd gedreven is om bij te leren en de behandelingen en technieken van Epilennium wil blijven ontwikkelen. "Zo kwam het idee van de ooglidcorrecties ook bij de dames zelf vandaan. Zij vinden het leuk om weer met zoiets nieuws aan de slag te gaan." In de maand december is er ook een speciale introductiekorting voor de nieuwe behandeling. "Normaal gesproken zijn de kosten hiervoor 500 euro, maar in december geven wij hier 20 procent korting op."

Epilennium Maassluis is gevestigd in Medische centrum Docwerk, De Vloot 206C, Maassluis. Kijk voor meer informatie op www.epilennium.nl, neem telefonisch contact op via 010-2467660 of volg Epilennium via Facebook en Instagram.