Goede resultaten voor Mahorokan bij IRTJ

Redactie 21-11-2019
Foto: MahorokanIn de gewichtsklasse onder 55 kg was er goud voor Joshua de Lange en zilver Twan Witteveen.

Tijdens het Internationale Residentie Judo Toernooi (IRTJ) in Den Haag hebben de judoka's van Mahorokan uitstekende resultaten behaald. De Judo Bond Nederland (JBN) had dit toernooi aangewezen als eerste meetmoment voor de leeftijdsklasse onder 18 jaar, wat betekende dat de gehele Nederlandse judotop hier aanwezig was.

In de gewichtsklasse onder 55 kg maakten Joshua de Lange en Twan Witteveen grote indruk door al hun voorwedstrijden met grote overtuiging te winnen, waardoor beiden elkaar tegenkwamen in de finale. In deze finale was het Joshua die met een goede overname de overwinning naar zich toe wist te trekken.

Ook Isabel van Maren (-52 kg) en Paolo Maaskant (-60 kg) waren goed op dreef deze dag, maar moesten beiden in de finale hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Met zilver op zak mogen beide judoka's zeer tevreden terugkijken.

Naast Paolo wist ook Nanco Krijthe in de klasse onder 60 kg op het podium te belanden met een bronzen medaille. Verder waren er ook derde plaatsen voor Tobias Bosveld (-66 kg) en Faisal Engel (+90 kg).

Hylke Nakken (-66 kg) verloor de strijd om het brons en werd vijfde. Robin Mauritz (-70 kg) en Wladik Dantuma (-50 kg) wisten zich ook ver in het toernooi te knokken, maar sneuvelde net voor de wedstrijden om de medailles en bleven steken op plaats zeven.

Half december zal het tweede meetmoment van de JBN plaatsvinden en zal er een eerste selectie gemaakt worden voor uitzending naar de European Cups.

Andere leeftijdsklassen

Behalve de leeftijdsklasse onder 18 jaar werden er ook in de overige leeftijdsklassen prijzen gewonnen tijdens dit IRTJ in Den Haag. Alleen voor hen was dit geen meetmoment van de JBN. Eerste plaatsen waren er voor Sem de Haan en Coen van Winden, tweede werden Julian Engelsman en Jafet Chin Kwie Joe.

Overige resultaten

Tijdens de Open Bredaase kampioenschappen zijn Fleur van Paassen en Emirhan Akdemir tweede geworden. Brons was er voor Ennio de Nes.

In Oud-Beijerland heeft Ian van Herk zijn eerste dan (zwarte band) behaald. Samen met partner Levi Karamat Ali had hij een uitstekend examen afgelegd.