Sinterklaashuis Nieuwstraat vanaf zondag open

Redactie 14-11-2019
Foto: Roger van der KraanHet Sinterklaashuis aan het begin van de Nieuwstraat is weer helemaal gereed gemaakt voor de komst van de Sint.

Sinterklaas is weer onderweg naar Maassluis en hoopt daar komende zaterdagochtend in de haven te arriveren. De Sint heeft voor zijn vertrek gebeld met duizendpoot Leo Leichtenberg en hem verzocht het Sinterklaashuis aan het begin van de Nieuwstraat weer voor hem als tijdelijk verblijfsadres in orde te maken.

door Chrit Wilshaus

Leichtenberg, die wel wat gewend is, voelde zich met dit verzoek buitengewoon vereerd. Maar hij vond het ook wel moeilijk om het voor zich te houden. Maar nu de Sint in aantocht is, mag heel Maassluis het weten. "Sinterklaas heeft mij gezegd weer dolgraag in ons pand te willen verblijven. Hoewel het korte nachten zullen worden, is het bed hem vorig jaar zeer goed bevallen. En datzelfde geldt voor het bad wat hij na een nachtje rond te zijn gegaan door Maassluis heerlijk vond."

Bisschopswijn

Komende zondag neemt Sinterklaas om 13.00 uur zijn intrek in het naar hem vernoemde huis. Bij een exclusieve voorbezichtiging van het Sinterklaashuis door deze krant valt behalve het bed en het bad ook de sofa op die in een hoek staat. "Sinterklaas mag daar graag een glaasje bisschopswijn op drinken maar ook een kopje koffie of een bord met drop en marsepeinen beestjes naar binnen lepelen."

In de ruimte staat ook een bureau. Leichtenberg daarover: "Daar kan hij keurig zijn administratie bijwerken." Wat verder opvalt is dat computer of tablet op het bureau ontbreken (Sinterklaas zou de voorkeur geven aan een tablet van melkchocolade) maar er staat wel een schrijfmachine op. "Sinterklaas gaat wel met zijn tijd mee maar het moet nu ook weer niet te gek worden. Verder heeft hij mij gevraagd om op het bureau een kluisje neer te zetten, om zijn mooie ring in te bewaren. Bijvoorbeeld als hij in bad gaat."

Het Sinterklaashuis is voor publiek geopend op woensdagmiddag (vanaf 13.00 uur) en op zaterdag. Het huis beschikt ook over een postkamer. Kinderen die dat willen, kunnen daar nu al hun tekeningen en verlanglijstjes inleveren.