MVC 2 groeit

Redactie 07-11-2019
Foto: []

Na een rustpauze in de herfstvakantie mocht de mannensectie van MVC afgelopen zaterdag aantreden in het pittoreske Haaften onder de rook van Zaltbommel. Beide teams moesten punten pakken om mee te blijven doen in de ranking. De mannen van Heren 2 kwamen met 9 man, groeide in de wedstrijd en gingen met 3 punten naar huis. Het eerste herenteam van MVC speelde de uitwedstrijd tegen het derde team van Haaften Kwiek. Waar de gemiddelde leeftijd aan beide kanten van het net gelijkwaardig was, was de ervaring en het niveau dat helaas niet. De wedstrijd ging met 4-0 naar de gastheren uit Haaften.

De heren van MVC h2 moesten bijtijds vertrekken want Haaften ligt niet in de buurt. De eerste set wat het nog aftasten aan beide kanten. Het ging op en neer en af en aan, maar aan het einde van de set trokken de mannen uit Maassluis net aan het langste eind. MVC won met 23 - 25. Met 3 sociale wissels begon de 2e set, die helaas niet goed uitpakte. Bij 9 - 8 begon het servicekanon van de tegenstander zijn servicebeurt met 11 punten en die achterstand kon MVC niet meer goed maken. Setstand 25 - 11. Na een paar spannende en lange ralleys wist MVC uiteindelijk de derde set weer naar zich toe te trekken met 23 - 25. MVC rook een overwinning, doch door onzorgvuldig spel, een service die niet lekker liep, de pass die niet altijd goed aankwam en smashes die eigenlijk geen smash waren konden MVC de achterstand niet meer inlopen. 25 - 18 was de setstand.

De mannen begonnen de vijfde set goed maar tegen het einde sloop weer die onzorgvuldigheid in het spel. De opgebouwde voorsprong begon te slinken. Bij matchpoint op 14 kon MVC het maar niet afmaken. De tegenstander kon tot 14 -14 gelijk komen. Gelukkig werd de rust behouden en won MVC met 14 - 16 de set en 3 punten. MVC Speelt zaterdag 9 november thuis in de Wethouder Smithal

Aanstaande zaterdag speelt MVC Heren 1 een lastige wedstrijd tegen Switch '89. De Dames spelen tegen Volley2B. Deze wedstrijden vinden plaats om 16:45 in de Wethouder Smithal in Maassluis.

Voor meer nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 06-28087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl