Hersenfittraining

Redactie 07-11-2019
Foto: []

JoCoDam geeft hersenfittraining voor Jong en Oud. Sinds vrijdagmiddag 4 oktober namen een zestal liefhebbers deel aan de damcursus van JoCoDam in samenwerking met Kies voor Sport van de gemeente Maassluis.

Vanaf de eerste les werd aandacht besteed aan de basiskennis van het damspel door middel van het leren van de spelregels,de spelvorm de Ooievaar en de Kikker,voor het leren van de tempozet,h et Pyramidespel met 6 tegen 6 schijven en de wedstrijdvorm 20 tegen 20.

JoCoDam is momenteel druk met het geven van damclinics op scholen. Achtereenvolgens kwamen de basisscholen de Westhoek,de Dijck en de Regenboog in beeld.

Daarnaast is het project 'Sportdammen' in voorbereiding. Dat is bedoeld om Maassluise sportverenigingen uit te nodigen om hun Clubdamteam, dat zal bestaan uit 3 spelers, samen te stellen. Jocodam zal de clubleden hierin begeleiden.

Voor de ouderen, die hersenfittraining belangrijk vinden, is er iedere vrijdagmiddag de gelegenheid om om 15.00 uur in wijkgebouw De Flat een potje te komen dammen.

Voor meer informatie kijk op www.JoCoDam.nl