Judoka Margit de Voogd wint brons bij EK in Rusland

Redactie 07-11-2019
Foto: PRMargit de Voogd (r) in actie tijdens het EK in Rusland.

Mahorokan judoka Margit de Voogd heeft in de Russische plaats Izhvek uitstekend gepresteerd door bij het Europees kampioenschap voor judoka's tot 23 jaar een bronzen medaille te veroveren. Na de fraaie successen bij de juniorenleeftijd lukt het Margit nu ook bij de volgende leeftijdsgroep op het Europese podium te komen. Margit begon de dag met een overwinning op de Wit Russische Novikava met ippon. In de kwartfinale trof ze haar Nationale concurrente Hilde Jager. En net als bij de afgelopen NK finale moest Margit de winst ook ditmaal in de golden score aan haar tegenstandster laten. In de herkansingen herpakte Margit zich prima met ippon winst op de Russische kampioene Kamalova. Hierdoor plaatste ze zich voor de strijd om het brons tegen Violic uit Kroatiƫ. Al vanaf het begin van de partij domineerde Margit haar tegenstander die daardoor strafpunten ontving. Opvallend was nog dat een juiste controletechniek op de grond van Margit niet goed werd beoordeeld. In de golden score wist Margit de winst definitief naar zich toe te trekken toen de Kroatische haar derde strafpunt ontving. Een fraaie Europese bronzen medaille voor Margit de Voogd waardoor haar Internationale toernooikalender volgend seizoen weer goed gevuld zal zijn.

Mooie resultaten van jeugdjudoka's

Bij de Open Bredase kampioenschappen wisten Emirhan Akdemir en Fleur van Paassen een zilveren medaille te winnen.

Bij het Klompentoernooi in Sint Oedenrode scoorden Sem de Haan, Robin Mauritz, Faisal Engel, Storm van Dijk, Joshua de Lange, Wladik Dantuma, Enzo Hermsen en Ben Goldsmith een mooie eerste plaats. Yannick Bosveld, Paolo Maaskant, Qing Jian de Jong en Mark Nijman werden tweede. Sam Goldsmith, en Julian Engelsman legden beslag op het brons.

Bij het herfsttoernooi in Schiedam werden Sam de Heer, Joao Bhugwandass, Levy Roelofsen, Huub Joppe, Dean Born en Boaz Goijert kampioen. Behaalden Maik van Zanten, Saliha Massoudi en Daisy Stolze het zilver en Dylano Spaans, Kiyo Jacobs en Myron Spa het brons.