M.S.V.'71 en Quintus delen de punten

Redactie 07-11-2019
Foto: PRChristian van der Pol brengt beide ploegen op gelijke hoogte.

Op papier was dit ook weer een lastige wedstrijd voor M.S.V.'71. Vorig seizoen werd er immers twee keer verloren. En ook nu had het elftal van Kapel het lastig. Na amper een kwartier nam het fysiek sterke Quintus de leiding namen. Een ongevaarlijke ogende aanval werd door de Maassluise defensie onvoldoende onschadelijk gemaakt. De bal kwam daardoor voor de voeten van Rob van Binsbergen, die vervolgens hard en zuiver buiten bereik van Wesley van 't Wout de kruising vond. (0-1).

Ook na de openingstreffer bleven de bezoekers het betere van het spel houden. Slechts één keer werd het doel van Wesley van 't Wout bedreigd toen Remco van der Knaap een voorzet losliet op Bram Damen. Maar de inzet van de vleugelspits ging hoog over. Aan de andere kant had de thuisploeg ondanks het matige spel ook nog een paar goede kansen. Maar Jack van der Vlugt en Dylan Dijksman wisten doelman Robin Maat niet te verschalken.

Na de pauze zeen beter M.S.V.'71. De gastheren beten wat meer van zich af en met de komst van Kevin Edmilson Santos (ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Paul Dorsman) was M.S.V.'71 voorin veel dreigender. De uiterst snelle Santos bleek een handenbinder voor de defensie van Quintus. Christian van der Pol kreeg daardoor wat meer ruimte. En de prima spelende spits profiteerde al heel snel van de extra ruimte die hij kreeg. Dennis Veldkamp stond met een uitstekende pass aan de basis. Van der Pol kapte vervolgens zijn man goed, bleef rustig en rondde daarna uiterst bekwaam af (1-1).

Daarna bleef M.S.V.'71 de betere ploeg en ging op jacht naar de overwinning. De bezoekers loerden op de counter. Beide ploegen kregen nog kansen op een beter resultaat. Maar het bleef uiteindelijk 1-1 en daar konden beide ploegen vrede mee hebben. Met het gelijke spel schoten beide ploegen niet veel op en blijven daardoor deel uit maken van de middenmoot.

Hoofdsponsor: Segment.