Succesvol jaar voor Monstersche sluis

Redactie 08-11-2019
Foto: PRBert de Reuver en Cor Hoekzema (M.S.) ontvangen van Valery Kolk (voorzitter breiclub) een bedrag van \u20ac 550,-

Dat de Monstersche sluis die in het historisch centrum van Maassluis is gelegen in een behoefte voorziet blijkt wel uit het aantal schepen dat het eerste jaar van de opening door de vrijwillige sluiswachters is geschut. In het seizoen dat loopt van april tot half oktober zijn totaal 346 schepen geschut. Dit terwijl de sluis alleen in het weekend open is. De sluiswachters hebben het druk gehad en bedienen ook de Lijndraaiersbrug en de Wagenbrug gelegen aan de Noordvliet die respectievelijk voor 346 en 307 schepen zijn geopend.

Inmiddels worden nieuwe vrijwillige sluiswachters opgeleid voor o.a.hun marifoon - en vaarbewijs examen. Bert de Reuver, voorzitter van de stichting Monstersche sluis mocht onlangs van de actieve Maassluis breiclub € 550,- in ontvangst nemen. Het bedrag zal hoofdzakelijk besteed worden voor de opleiding van de sluiswachters en het kopen van werkmateriaal.