Verliespartij voor Excelsior M in uitwedstrijd met AFC

Redactie 07-11-2019
Foto: Harry NoordhofJeremy Moreno in duel met Gevero Markiet van AFC.

Excelsior Maassluis is in de uitwedstrijd tegen AFC tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. Pas in de slotfase wist Daan Blij met een prachtige treffer de eer voor Excelsior Maassluis te redden. Hoofdtrainer Dogan Corneille kon niet beschikken over aanvoerder Daan Smith.

In de beginfase golfde het spel over en weer. De eerste kans van de wedstrijd was voor Excelsior Maassluis. Jeremy Moreno had een goede actie in huis maar vergat vervolgens zelf de trekker over te halen.

Na ruim een kwartier had AFC meer geluk. Bij een lange bal van doelman Patrick Zonneveld op Yordy Teijsse liepen Robin van der Ende en Nino van den Beemt elkaar ongelukkig in de weg waarna Fouad Belarbi de bal kon breed leggen op de meegelopen Raily Ignacio. De spits had geen moeite om zijn ploeg op voorsprong te zetten: 1-0.

Tien minuten na de openingstreffer kregen de Amsterdammers een cadeautje van scheidsrechter Michael Eijgelsheim. In een duel tussen Sefa Kurt en Raily Ignacio ging de aanvaller heel makkelijk naar de grond en wees de scheidsrechter naar de stip. De strafschop werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Milan Hoek: 2-0.

Op slag van rust was Excelsior nog dichtbij de aansluitingstreffer. Vincent van den Berg haalde in de lange hoek uit en zag zijn schot richting de bovenhoek verdwijnen. Doelman Patrick Zonneveld had echter een prima redding in huis.

Na rust bracht trainer Corneille Redouan Omar Ouali in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Nino van den Beemt. Waar Excelsior Maassluis er alles aan wilde doen om de snelle aansluitingstreffer te scoren leek de thuisploeg een versnelling terug te schakelen. En ondanks alle goede bedoelingen lukte het de Tricolores niet om dit voor elkaar te krijgen.

Sterker nog, zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door AFC. De zojuist ingevallen Nick van der Velden kon bij wederom een makkelijk gegeven vrije trap vogeltje vrij binnenkoppen: 3-0.

Toch zou de mooiste treffer van de middag op naam komen van een Excelsior Maassluis-speler. Daan Blij werd op zo'n twintig meter voor het doel van AFC aangespeeld door invaller Redouan Omar Ouali, ging zijn tegenstander Kenny Teijsse voorbij en haalde vervolgens verwoestend uit in de verre bovenhoek (3-1).

In de laatste seconde van de officiƫle speeltijd werd het nog even onvriendelijk toen invaller Van der Velden een buitensporige overtreding begin op de benen van Omar Ouali. De oud-profvoetballer werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd. Op de ranglijst blijft de ploeg koploper van het rechterrijtje en speelt het aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.