Aafke Buitelaar exoseert 'Nieuwe Perspectieven'

Redactie 02-11-2019
Foto: PREen van de werken van Aafke

Aafke Buitelaar laat in Tavenu verschillende disciplines zien. Aafke houdt ervan te experimenteren en steeds nieuwe dingen uit te proberen.

De titel van haar expositie 'Nieuwe Perspectieven' zie je verrassend terug in haar werk.

Haar roestfoto's transformeert zij tot een landschap; de hergebruikte materialen krijgen nieuwe vormen en in de mixed media schilderijen creƫert zij haar eigen wereld.

Zij toont landschapsfoto's van roest, erosie en verval. Nieuw is haar werk met recycling art, van roest en found nature, gebruikte coffeepads en theezakjes. De koffie en thee die daarbij vrij komen worden weer in de presentatie van haar werk gebruikt.

De mixed media schilderijen zijn gemaakt naar aanleiding van haar foto's, maar zijn ook zoals Aafke het zelf noemt 'innerlijke landschappen' die ontstaan tijdens het werken. Naast acrylverf maakt zij gebruik van allerlei andere materialen zoals zand, gelmedium, water, stof, zelf-beschilderd papier, krijt etc. De laatste tijd wordt haar werk abstracter en werkt zij met gesso en gips en verwerkt daarmee allerhande natuurlijke materialen, zoals schors, roest, boombast, houtsnippers in haar schilderijen. Hierdoor ontstaat er steeds meer textuur in haar werk. Een nieuwe uitdaging: de schilderijen van Aafke gaan kraken en scheuren.

De expositie is te zien van 2 t/m 24 november 2019 in TAVENU, Pynasplein 5, 3155 VX te Maasland op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. www.tavenu-exposities.nl