Concert van 'Hosanna' in Maaslands Oude Kerk

Redactie 04-11-2019
Annemarie Verburg.
Foto: PR

Het zal u niet ontgaan zijn: de Nieuwe Kerk van Maasland is niet meer. Dat betekent voor 'Hosanna' een verhuizing naar de Oude Kerk, en op 22 november het eerste concert daar. Een spannend gebeuren, waarvoor een heel mooi programma is gekozen.

Op het proramma staan: Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Mede door de film 'Amadeus' (1984) is de geschiedenis van het Requiem erg bekend geworden: terwijl hij al ernstig ziek was kreeg Mozart van een geheimzinnige onbekende opdracht om een Requiem te schrijven. Door zijn veel te jonge overlijden kon hij dat niet voltooien, waarna het werd afgemaakt door zijn leerling Franz Xaver Süssmayer. Dat deed deze zo goed dat het een waar meesterwerk is geworden, indrukwekkend en ontroerend, en waar nog altijd discussie over is welke delen nu echt van Mozart zijn.

Gloria in D van AntonioVivaldi (1678-1741). Een bij alle koren geliefde compositie met fraaie koordelen, solo's en duetten.

Pastoralmesse in F-dur van Anton Diabelli (1781-1858). Een minder bekende mis, die door de eenvoudige, vrolijke herderswijsjes vaak rond Kerst wordt uitgevoerd.

Er is een jong solistenkwartet, aangevuld met de Maassluise Annemarie Verburg.

Voor de begeleiding zorgt het Dordrechts Kamerorkest met Margriet den Hartog aan het koororgel. Het geheel onder leiding van dirigent Hans Cok. Volgende week begint de voorverkoop, o.a. bij Mastersound op de Noordvliet.

Let op de affiches, Meer informatie op www.covhosanna.nl.