Rock 'n Roll bij De Tuinderij maakt vele blij

Redactie 11-10-2019
Foto: DTDe muziekmiddagen zijn \u00e9\u00e9n brok herkenning.

Onder het genot van een hapje en een drankje op zondagmiddag lekker rock-n-rollen op muziek uit de jaren '50 en '60 en dan om 19.00 uur snel weer naar huis om naar Studio Sport te kunnen kijken. Dat is in kort waar het om draait tijdens de muziekmiddagen bij evenementenlocatie De Tuinderij aan de Van Wijklaan in De Lier, op de grens met Midden-Delfland. Door omstandigheden konden ze ruim een jaar niet gehouden worden, maar vanaf 13 oktober zijn ze weer in ere hersteld.

Klassiekers

"We kregen er zó veel reacties op van mensen, het was écht een gemis dat de muziekmiddagen niet meer op onze agenda stonden", zegt Rick van Mil van De Tuinderij. "Het is voor veel mensen een soort reünie, één brok herkenbaarheid. Er is voor muziekliefhebbers in de leeftijdscategorie 40, 50 en 60 jaar en ouder niet zo heel veel te doen in de regio, dus we zijn blij dat we het weer kunnen doen."

Bony Marony trapt op 13 oktober af op de eerste muziekmiddag. Dit is een allround coverband uit Westland met een dikke saus van rock-n-roll in het repertoire. Op de playlist staan bekende klassiekers uit de jaren '50 en '60. "We willen twee keer in de maand een concert houden", vervolgt Van Mil, die naast Bony Marony ook al een aantal andere regionale bands heeft gestrikt, zoals Collective (27 oktober), Ziggy Stardust Experience (10 november), Lemongrass (1 december), After Midnight (15 december), Flight (29 december), Tabs (12 januari) en John Boy & The Waltons (22 januari).

Studio Sport

"Het is voor vele net een reünie, gezelligheid onderling met een drankje en een dansje", legt Van Mil uit. "We maken een mooie dansvloer, zodat iedereen die dat wil met de voetjes van de vloer kan. Zo'n 60 procent komt om gezellig met elkaar te praten en de rest om te rock-n-rollen. We doen alles binnen in de kas, zodat ook bij slecht weer iedereen lekker droog en uit de wind staat."

De muziekmiddagen beginnen om 15.00 uur en duren tot 18.30 uur. "We zorgen naast een drankje ook voor een bittergarnituur en een patatje", aldus Van Mil. "Want als het richting etenstijd gaat, krijgen mensen natuurlijk trek. En rond half zeven zie je dat de mannen naar de vrouwen kijken en hen aansporen om hun wijntje op te drinken, zodat ze om zeven uur thuis voor de buis zitten om Studio Sport te kunnen kijken."

kaarten voor de muziekmiddagen kosten 7,50 euro per persoon. Meer informatie via detuinderij.nl.