Fotolezing door Jac Mostert bij fotoclub Maassluis

Redactie 14-10-2019
Foto: Jac MostertDe specialiteit van Jac Mostert: 'straatfotografie met een historische achtergrond'.

Fotoclub FWS Maassluis organiseert op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur een lezing met straatfotograaf Jac Mostert. Hij is een zeer ervaren fotograaf met als specialiteit "straatfotografie met een historische achtergrond in een hedendaagse setting, waarin de onwerkelijke werkelijkheid wordt vastgelegd".

Om zijn foto's te kunnen maken bezoekt hij festivals in binnen- en buitenland waarbij de geschiedenis wordt nagespeeld en herbeleefd. In al zijn foto's maakt hij gebruik van de inflitstechniek. Het bestaande daglicht wordt gemengd met flitslicht. Hierdoor ontstaat een mooie en vooral theatrale belichting waardoor het beeld een 'onwerkelijke werkelijkheid' laat zien.

In de Bondsmeesterklasse-groep van de fotobond is hij al jaren een bekende naam. Zijn fotowerk valt ook vaak op bij wedstrijden, want hij heeft een unieke handtekening.

Nieuwsgierig naar de foto's en de verhalen achter de foto's? De lezing vindt plaats om 20:00 uur bij fotoclub FWS Maassluis, Ateliergebouw 'De Wasserij', Zuidvliet 108 in Maassluis. De toegang voor niet leden bedraagt € 5,- (incl koffie/thee)

Meer info over de fotoclub op www.fwsmaassluis.nl.