IJzersterk M.S.V.'71 verplettert PGS Vogel

Redactie 10-10-2019
Foto: PREen ijzersterk M.S.V. '71 sloot de wedstrijd tegen PGS Vogel winnend af.

Vooraf was M.S.V.'71 eigenlijk wel een beetje bevreesd voor dit duel. Enerzijds omdat vorig seizoen beide wedstrijden tegen deze Haagse ploeg werden verloren.

Het begin was veelbelovend voor de ploeg van trainer van Kapel. Want na amper 10 minuten was het Jeremy van Loenen, die slap wegwerken van een hoekschop direct afstrafte: 1-0.

En het werd nog mooier. Vijf minuten na de openingstreffer lag nummer 2 al achter Martin Koeze. Christian van der Pol ontweek handig de buitenspel val en omspeelde de Haagse doelman. Hij kwam daarmee te ver naar rechts uit om zelf nog te kunnen scoren. Maar de Maassluise spits behield het overzicht en bood Jack van der Vlugt een niet te missen kans: 2-0.

Een heerlijke opsteker voor de ploeg uit Maassluis maar na18 minuten volgde een tegenslag. De verder solide spelende Paul Dorsman gaf een foutieve pass, waardoor PGS Vogel de aanval kon overnemen. De bal belandde bij Quinten Blokpoel, wiens inzet tegen de hand kwam van Ricardo de Jager. De penalty werd feilloos ingeschoten door Orry van der Gronden: 2-1. Door de tegentreffer sloop er onrust in Maassluise ploeg. Maar op een erg gunstig moment bracht middenvelder Dylan Dijksman de rust terug door een magistraal doelpunt: 3-1.

Onmiddellijk daarna liep de thuisploeg nog verder uit. De prima spelende Rick de Jonge werd aan de rechterkant vrijgespeeld. Zijn afgemeten voorzet bereikte Christian van der Pol, die in één keer uithaalde: 4-1. Nadat M.S.V.'71 doelman Wesley van 't Wout met een uitstekende redding Quinten Blokploel van de 4-2 had afgehouden sloegen de gastheren vlak voorde pauze nogmaals genadeloos toe. Rick de Jonge bereikte de vrijgelopen Jack van der Vlugt, die op zijn beurt Jeremy van Loenen in stelling bracht. En die bepaalde de ruststand op 5-1.

In de pauze zal PGS Vogel trainer Kenneth Lamens aangedrongen hebben op een snelle treffer in de 2e helft om er op die manier er nog een wedstrijd van te maken. Maar M.S.V.'71 was niet van plan om in het 2e bedrijf aan het plan van de gastheren mee te werken. Al heel snel na rust gooiden de mannen van Kapel roet in het Haagse eten want binnen 2 minuten schoot Christian van der Pol na een uitstekende individuele actie zijn 3e achter Koeze: 6-1.

M.S.V.'71 bleef verder uitstekend voetballen en had veel mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen. Maar de precisie in de afronding was er nu niet meer.

Hoofdsponsor: Segment