Hoopvolle start MVC Dames 1

Redactie 03-10-2019
Foto: PRMVC Dames 1 zet blok tegen aanval Volley Zuid.

Afgelopen weekend was de 1e thuisspeeldag voor MVC. Meteen ook de 1e wedstrijd voor het nieuwe MVC dames 1, die door trainers Cees van der Eijk en Paul Wicherts zijn klaargestoomd voor de 2e klasse. Heren 2 ging finaal onderuit tegen het sterke YUM, de andere teams waren vrij.

Het was een spannende dag voor de dames. Een vernieuwd en jeugdig dames 1, die in de 1e wedstrijd gelijk aan de bak konden tegen Volley Zuid. MVC stond nog wat onwennig in het veld omdat het positiespel niet bij iedereen bekend is, maar dit werd goed weggezet door oud gediende Leonie Bos. De eerste set is meteen een spannende set en de punten lopen gelijk op. MVC krijgt zelfs een kans om de set te pakken, maar Volley Zuid slaat op hun setpoint meteen toe en wint de eerste set met 24-26. De tweede set lijken de dames van MVC het even kwijt te zijn en verliezen al gauw veel punten. De pass kwam niet goed bij de spelverdeler, waardoor er geen goede aanval uit kwam. De set eindigt in 13-25. In de derde set kreeg MVC het gevoel weer terug, werden er lange rally's gespeeld maar ook hier kwam het niet tot scoren. Ook deze set gaat afgetekend naar Volley Zuid: 16-25. Met een 3-0 achterstand kon de wedstrijd niet meer gewonnen worden, maar een setje voor de eer willen de dames van MVC graag binnen slepen. In set 4 werd er weer met passie en beleving gespeeld en werd voor elke bal gevochten. MVC kwam zelfs op voorsprong maar werd helaas uit handen gegeven en Volley Zuid pakt ook de laatste set: 20-25. Er werd echter met veel plezier gespeeld en je zag de dames in de wedstrijd groeien. De coach en het publiek hebben een leuke wedstrijd gezien. Woensdag 2 oktober speelt MVC in de Wethouder Smithal de volgende wedstrijd tegen de dames van Volley Voorne.

Beginnerscursus Volleybal bij MVC.

Maandag 16 september van 19.00 uur tot 20.30 uur is de beginnerscursus volleybal voor onze ouderen gestart. Het is nog mogelijk om aan te sluiten. Op maandag 30 september, maandag 7 en 14 oktober wordt deze cursus/workshop nog gegeven in de Wethouder Smithal. Nieuwsgierig: meld je aan bij bestuur@mvcmaassluis.nl of via de website.

Kijk voor meer nieuws op de website: www.mvcmaassluis.nl of bel Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of Patricia Pols 06-28087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl.