Excelsior Maassluis speelt teleurstellend gelijk tegen TEC

Redactie 03-10-2019
Foto: Harry NoordhofSekou Sylla is Obi Onyeike te snel af.

In de afgelopen competitieronde speelde Excelsior M een prima wedstrijd tegen GVVV. Niet verwonderlijk dat de verwachtingen tegen promovendus TEC hoog gespannen waren.

Na 90 minuten stond er op het sportpark Dijkpolder 0-0 op het bord. Een stand waar achteraf gezien beide ploegen tevreden mee waren, maar de teleurstelling aan de Maassluise zijde was groter dan die vanuit Tiel.

Excelsior M trad aan in nagenoeg dezelfde formatie als tegen GVVV. Alleen Jeremy Moreno moest plaats maken voor Daan Blij.

In het eerste bedrijf was over de 45 minuten Excelsior M de bovenliggende partij, maar qua kansen deed TEC absoluut niet onder voor de Tricolores. Sterker nog: de Betuwe-bewoners hadden voor rust zomaar op een 0-1 voorsprong kunnen komen als Robin van der Ende niet op de doellijn redding had gebracht.

Excelsior M kon geen aanspraak maken op de openingstreffer. Een kopbal van Daan Smith was nog het meest gevaarlijke moment maar die werd vlak voor rust vakkundig door keeper Schimmel van TEC over getikt en met nog een doelpoging van TEC, die op de lat verdween, werd uiteindelijk een 0-0 ruststand bereikt.

In het tweede bedrijf zakte het niveau aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. Geen van beide ploegen kon echt gevaarlijk worden, waardoor er zich een gezapig potje voltrok. TEC gokte op de counter; Excelsior M was niet bij machte om het minimale veldoverwicht om te zetten in scoringskansen. Daarvoor legde het te weinig energie en stootkracht op de mat. Pas toen Jeremy Moreno en Milton Klooster in de ploeg kwamen kon de ploeg van Corneille iets meer daadkracht aan de dag leggen maar TEC-keeper Jan Schimmel hield zijn doel schoon.

Dat deed ook Jean-Paul van Leeuwen die uitgeroepen werd tot "Man of the match". Dik verdiend maar tekenend voor het spelbeeld. Als je keeper uitblinkt zijn de overige 10 niet in staat gebleken het verschil te maken!

Met een puntendeling mochten beide ploegen niet ontevreden zijn. Volgende week moet het beter. Dan zijn de "jonge honden" van Jeroen Rijsdijk (Jong Sparta Rotterdam) om 14.30 uur te gast op sportpark Dijkpolder.