NK zilver voor judoka's Margit de Voogd en Coen van Winden

Redactie 03-10-2019

Afgelopen weekend vond in het Topsportcentrum in Almere het NK judo plaats voor dames en heren senioren. Namens Mahorokan deden er 3 judoka's mee.

Na een periode van blessures was Margit de Voogd (-70 kg) op tijd fit voor dit NK. Na een vrijloting in de eerste ronde en een moeizame overwinning in ronde 2 tegen Van der Sluis door middel van een heupworp in de golden score, wist Margit zich te plaatsen voor de halve finale tegen de Haagse Schutjes. In deze halve finale maakte Margit korte metten met haar tegenstandster en via een heupworp, gevolgd met een houdgreep was de finale bereikt. De finale tegen Hilde Jager was ongekend spannend en ging gelijk op. Ondanks diverse pogingen om door de sterk verdedigende Jager heen te breken lukte het Margit niet om tot scoren te komen. Omdat het Jager ook niet lukte werd de finale verlengd met een golden score. Helaas was het een goed geplaatste voetveeg, die Margit vloerde, waardoor Margit genoegen moest nemen met zilver.

Coen van Winden (-81 kg) bereikte de halve finale door achtereenvolgens Goedhart en Van Dijk (Europees kampioen U18 in 2018) te verslaan. In de halve finale kwam Coen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een mooie overname tegen de regerend nationaal kampioen Kevin Bakker en wist deze tot aan het einde moeiteloos vast te houden. In de finale tegen Heijman (kampioen 2016 en 2017) liet Coen zich in de beginfase verrassen en kwam na een balansverstoring in een houdgreep terecht. Na het brons van vorig jaar, was er dit jaar een mooie zilveren NK medaille voor Coen.

In de klasse -60 kg mistte Borus van der Sar een podiumplaats door in de strijd om het brons te verliezen van Daan Moes.

Jelle van Teijlingen uitgeschakeld op WK in Kazachstan

Afgelopen week was Jelle van Teijlingen(-73 kg) met de Judo Bond Nederland afgereisd naar het Wereldkampioenschap voor cadetten (onder 18 jaar) in het Kazachstaanse Almaty. Helaas bleek de Amerikaan Katrdzhyan in ronde 2 in de golden score op straffen de sterkste, waardoor Jelle vroegtijdig was uitgeschakeld. Met dit WK kwam voor Jelle een einde aan zijn "onder 18 jaar"- periode en mag hij terugkijken op een zeer sterk seizoen met o.a. een bronzen medaille tijdens het European Youth Olympic festival in Baku Azerbeidzjan.

Mini Pot van Olen

In de Belgische plaats Olen hebben de jongste wedstrijdjudoka's van Mahorokan een uitstekende indruk achtergelaten. Met mooi judo wisten Joel Awah, Glen van Berk, Jana Stosic en Quinty van Berk kampioen te worden bij dit internationale toernooi. Sam de Heer en Joeri Nakken werden keurig tweede. Stef Engelsman eindigde op de derde plaats. Met maar liefst 7 fraaie 'potten van Olen' werd weer huiswaarts gekeerd.