(advertorial)Bo vertelt'De reactie van een hond is altijd authentiek'

Redactie 27-09-2019
Foto: PRHet coachingteam van Bo vertelt.

Het coachingteam van Bo vertelt is heel bijzonder. Het bestaat namelijk niet alleen uit Joyce en Ernst-Jan, maar ook co-coaches Bo en Balou. Wat daar zo speciaal aan is? Bo en Balou zijn honden! En die helpen jou om beter om te gaan met lastige problemen of uitdagende situaties in je leven.

Vraag is natuurlijk: waarom zou je eigenlijk honden inschakelen als je ook gecoacht kunt worden door mensen? "Omdat honden van nature reageren in hun eigen 'taal' en die reactie is altijd authentiek", zeggen de in Maasland woonachtige Joyce en Ernst-Jan enthousiast. "Ze spiegelen dus je eigen gedrag, karaktertrekken en mate van bewustzijn, zodat helder wordt waar je angsten, belemmeringen of ontevredenheid vandaan komen. Daarmee gaan we samen aan de slag. Spelenderwijs ontdekken we wat je lastig vindt en wat jou kan helpen hier op een andere manier mee om te gaan. Bo en Balou helpen je te ontspannen en laten je misschien ook wel zien wat je kunt inzetten op de momenten dat je iets lastig vindt. Ben jij bijvoorbeeld bang om te falen? Dan helpt de hond jou te laten zien dat er niet één juiste manier is om iets te doen. Hij leert jou om te kijken naar wat jou wel lukt."

Inmiddels heeft het team van "Bo vertelt" al veel mensen, waaronder kinderen (vanaf 10 jaar) en (jong-)volwassenen, gecoacht. De positieve reacties op de website spreken boekdelen. Ernst-Jan: "Dat komt ook door onze 'eigenwijze' aanpak. Onze deelnemers kiezen in overleg met ons hun eigen traject uit de zogeheten Bo-Box. Daarin zitten verschillende begeleidingsmogelijkheden, zodat de coaching altijd maximaal is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en uitdagingen."

Uiteindelijk, zo zeggen Joyce en Ernst-Jan, is Bo vertelt onderdeel van een groter doel: "Onze missie is om zoveel mogelijk mensen bewuster te maken van de keuzes die ze hebben. Coachen met honden is daarvoor het ideale gereedschap."

Het team van Bo vertelt is telefonisch bereikbaar via 06-10332284 of 06-14445564. Kijk voor meer informatie op www.bovertelt.nl.