Programma lezingen Witte Kerkje 2019-2020

Redactie 20-09-2019
Foto: PRMartine de Heij overhandigde afgelopen zaterdag de flyer aan wethouder Bronsveld.

Het is weer bijna tijd voor de reeks lezingen van het Witte Kerkje in Maassluis. Vandaar dat tijdens de Open Monumentendag afgelopen zaterdag Martine de Heij – ontwerper van de flyer - en lid van de Programmacommissie deze overhandigd heeft aan de wethouder van Cultuur, Corine Bronsveld. Dit gebeurde vóór het oude mechanische uurwerk in de voet van de toren van de Groote Kerk op het Schanseiland.

In het Witte Kerkje wordt jaarlijks een serie lezingen georganiseerd met gastsprekers van naam en faam over heel diverse onderwerpen. De avonden zijn altijd omlijst door een muzikaal optreden. De lezingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Het programma voor het seizoen 2019/2020 is te bekijken op www.wittekerkjemaassluis.nl.

De flyers liggen op diverse adressen in de stad klaar.

De eerste lezing gaat over 100 jaar Vrouwenkiesrecht: emancipatie. Deze wordt gehouden op donderdag 10 oktober door Yvonne de Groot, oud-politica in Maassluis en Brielle.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Een kopje koffie of thee wordt u aangeboden. Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 te Maassluis.