Nieuwe plannen voor speelgoedwinkel Kleine Reus

Redactie 12-09-2019
Foto: PRCora en Nicolette gaan stoppen met Kleine Reus en gaan een nieuwe uitdaging aan.

Een kleine 20 jaar geleden bedachten Cora en Nicolette, toen allebei nog werkzaam in het onderwijs, het plan om een winkel met houten speelgoed te beginnen. Nieuwstraat 7 werd gehuurd en verbouwd en Kleine Reus was vanaf het begin een succes. Na een paar jaar werd de winkel uitgebreid en weer een paar later vond de verhuizing naar de Dr.Kuyperkade 19-20 plaats; Kleine Reus werd een winkel van bijna 200 m2 met speelgoed, spellen, kinderboeken en puzzels. "In al die jaren hebben wij heel veel kinderen van het mooiste speelgoed mogen voorzien en een bijzondere band opgebouwd met onze trouwe klanten. Hier zijn we heel dankbaar voor", zo zeggen Cora en Nicolette.

Begin dit jaar kwam er een nieuw plan op het pad van Cora en Nicolette. Eline gaat stoppen met haar winkel in koffie, thee, snoep en chocola aan de Veerstraat en was op zoek naar iemand die de winkel wilde overnemen. Cora en Nicolette hadden wel zin in een nieuwe uitdaging en besloten de stap te zetten. En dus werd er een oproep geplaatst om een enthousiaste ondernemer te vinden die verder wilde gaan met Kleine Reus. En dat is gelukt. Binnenkort gaat Kleine Reus over in handen van Mirte; een enthousiaste jonge vrouw die borrelt van idee├źn om verder te gaan met de speelgoedwinkel.

Vanaf dit moment is Kleine Reus nog een week open. Er is een grote verbouwingsuitverkoop en voor deze laatste periode zijn de kortingen verhoogd: op alle producten worden kortingen tussen de 20 en 70 procent gegeven.

Zaterdag 21 september is de laatste dag dat Cora en Nicolette aan het werk zijn bij Kleine Reus. De winkel gaat dan twee weken dicht en op vrijdag 4 oktober gaan de deuren weer open, onder leiding van Mirte. Dit zal tevens de openingsdag zijn van COLET aan de kade, de nieuwe winkel in koffie, thee, snoep en chocola.