Van Holstein Schoonmaakdiensten wil taboe rond laaggeletterdheid doorbreken

Redactie 12-09-2019
Dennis van Holstein, directeur van Holstein Schoonmaakdiensten (l) en Wouter van Heiningen, directeur-bestuurder de Bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland (r).
Foto: Bibliotheek Maassluis

Van Holstein Schoonmaakdiensten is het eerste bedrijf in de regio dat zaken gaat doen met het Taalhuis Maassluis. Het bedrijf wil het taboe rond laaggeletterdheid doorbreken en medewerkers in de gelegenheid stellen hun taalvaardigheid te verbeteren.

Dat de keuze op het Taalhuis Maasluis is gevallen is niet vreemd, want daar worden al sinds 2013 taallessen gegeven op verschillende niveaus en het is bovendien gratis. Naast taal wordt er ook computerles gegeven en kunnen mensen werken aan hun financiƫle vaardigheden.

Convenant

Op 9 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, ondertekenden de Bibliotheek en Van Holstein Schoonmaakdiensten een convenant. Hiermee spreken beiden partijen de intentie uit om de komende jaren gezamenlijk laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en werknemers in de gelegenheid te stellen om hun taalvaardigheden, digitale vaardigheden en/of financiƫle vaardigheden te verbeteren. Van Holstein Schoonmaakdiensten gaat medewerkers actief doorverwijzen naar het aanbod Basisvaardigheden in de Bibliotheek.

Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. Om aandacht te vragen voor dit probleem is het 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering.

Wil je meer informatie over de gratis taallessen van het Taalhuis? Neem dan contact op via 085-0436741.